Șef de secție medicală la Slatina, incompatibil

464

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existența conflictului de interese de natură penală în cazul a cinci foști și actuali angajați cu funcții de conducere în sistemul medical. Printre ei, și un medic slătinean.

Daniela Cristiana Safta, șef Secție Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, se regăsește pe lista dată publicității astăzi de ANI privind constatarea stării de incompatibilitate cu funcția pe care o deține.  Potrivit Agenției Naționale de Integritate, medicul slătinean “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 – 18 februarie 2016, întrucât a deținut simultan funcția de șef secție Pediatrie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, județul Olt și de administrator în cadrul S.C. Safta Dana Ped S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) și art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare.”.

Safta a câștigat recent și concursul organizat de către SJU Slatina pentru șefia Secției Pediatrie. Starea de incompatibilitate nu îi mai permite însă să conducă secția în următorii trei ani.

ANI precizează că “Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SAFTA DANIELA CRISTIANA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”.

Medicul slătinean poate ataca decizia ANI.