1.200 de lei abonamentul pentru parcarea supraetajată

246

Nu asigură pază și siguranța mașinilor, însă cere 1.200 de lei pentru abonamentul de parcare pe an, cu achitarea integrală a plății, nu în rate. Primăria Slatina a stabilit regulamentul de organizare și funcționare a parcării supraetajate de pe Aleea Rozelor, proiectul fiind anunțat pe site.

Asigurarea locurilor de parcare suficiente pentru toate autovehiculele slătinenilor reprezintă una dintre problemele cu care se confruntă administrația municipală. Și, cu toate astea, parcarea supraetajată de lângă spitalul județean, în prezent în procedură de vânzare prin licitație, a stat ani buni mai mult goală. Având experiența administrării eșuate a falimentarei Imobiliare Consloc, administratorul recent inauguratei parcări supraetajate de pe Aleea Rozelor propune slătinenilor un preț de închiriere a unui loc de parcare de 1.200 de lei. Foarte mare, în opinia multor slătineni proprietari de autovehicule, cu atât mai mult cu cât parcarea nu oferă nici pază, ci doar un loc care să fie liber oricând pentru posesorul cardului de acces și acoperiș împotriva intemperiilor. „Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina nu răspunde de prejudiciile cauzate autovehiculelor ca urmare a unor acțiuni ori inacțiuni imputabile altor persoane. Parcarea supraetajată este supravegheată video dar nu este păzită“, se stipulează în regulamentul de organizare și funcționare al parcării.
Potrivit regulamentului, intrarea în parcare se va realiza pe bază de card de acces, eliberat numai după plata integrală a abonamentului de parcare. Cei care solicită abonament, trebuie să aibă la zi plătite taxele și impozitele locale.
Parcarea dispune de 15 locuri la subsol, 17 la parter și 15 la etaj, iar construirea ei a costat bugetul local 2,2 milioane lei.Proiectul a fost afișat pe site-ul primăriei și va fi dezbătut în ședință publică a cărei dată nu a fost anunțată. Până pe 5 noiembrie, slătinenii care nu sunt de acord cu proiectul pot depune propuneri, sugestii sau opinii la registratura primăriei. Proiectul va fi supus apoi votului consiliului local.