Boschetarii Slatinei vor avea „hotel“ nocturn

267
foto: arhivă 2016

Pe vreme rea, cel puțin în primă fază, noaptea îi va prinde pe boschetarii Slatinei nu prin diverse clădiri părăsite, ci la adăpostul primăriei. Unul special amenajat, nu încropit pe fugă. Baia comunală va fi expertizată în vederea extinderii cu un corp nou.

În nopți geroase, oamenii fără adăpost din Slatina se bucură de o saltea și un ceai cald la Centrul de Îngrijire și Igienă Corporală Slatina, din zona Grădiște, loc unde pot face și o baie și să-și spele rufele. Cu o capacitate de 24 de paturi, spațiul amenajat temporar își primește oaspeții seara și trebuie părăsit dimineața la ora 7.00. Adăpostul funcțional doar în nopțile foarte geroase reprezintă portița de urgență la care Primăria Slatina apelează în ultimii ani, reședința Oltului neavând un adăpost permanent pentru oamenii străzii, deși se vorbește de un proiect în acest sens de ani buni.
O soluție luată în calcul de către conducerea administrativă a municipiului este extinderea clădirii Băilor Comunale cu un corp destinat amenajării unui adăpost de noapte. În acest sens, din bugetul local s-au alocat 20.000 de lei pentru expertizarea centrului de îngrijire, astfel încât clădirea să funcționeze atât pentru deservirea păturii sărace a urbei prin punerea la dispoziție a dușurilor și mașinilor de spălat în vederea îngrijirii corporale, cât și ca acoperiș pentru cei care își duc traiul pe străzi. „Intenția primăriei este ca, cel puțin în primă fază, acest adăpost să fie folosit pe timpul sezonului rece și să nu mai trebuiască să fie ceva încropit temporar. Detaliile exacte se vor stabili anul viitor, după realizarea expertizei“, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei.