A scris istorie la Cercul Polar, acum a scris o carte

138

Gândurile, trăirile, aventurile și cunștințele, împărtășite într-o carte. Nu una oarecare, tipărită, ci una virtuală, ce poate fi descărcată gratuit de toți cei care vor să afle prin ce a trecut slătineanul care a ajuns al treilea la linia de sosire în Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra. O aventură la Cercul Polar, unde a parcurs 566 de kilometri la temperaturi record.

„Mi-a luat ceva timp… Am vrut s-o scriu cu toate detaliile ei, apoi am scris-o, dar am vrut să-i dau și o formă draguță. Până la urmă am ajuns să fac trecerea la un alt blog. Astfel, blogul meu îmbracă haine noi, iar povestea integrală și necenzurată a 6633 este gata! Este gata, cu toate detaliile, cu momentele plăcute, dar și cu cele dificile. Cu emoții, dar și cu ambiție. Cu momentele ei hazlii, dar și cu cele de care nu sunt mândru deloc… Toate sunt aici, în cartea asta. Dacă vrei s-o citești, o poți descărca (gratuit bineînțeles) de-aici: http://vladtanase.ro/6633-ultra-cartea/“, postează slătineanul pe blogul său invitația de a afla prin ce a trecut.
Slătineanul Vlad Tănase a alergat în martie spre Cercul Polar alături de alţi doi români– Andrei Roşu şi Tibi Uşeriu, trebuie să străbată în opt zile 566 de kilometri, înfruntând temperaturi de până la minus 70 de grade Celsius și rafale de vânt cu viteze de până la 200 de kilometri pe oră. România este prima ţară din istoria ultra-maratonului Canadei care a ăarticipat cu trei sportivi la cea mai dificilă competiţie a lumii, în 9 ani doar 19 sportivi din lume reuşind să termine cursa. Iar cursa a fost câștigată de românul Tibi Ușeriu, ceilalți doi clasându-se tot pe podium, pe locul 3. „Eu si Vlad suntem primul tandem care termină cursa. Și încă ceva: nu ne-am recunoscut între noi când ne-am dat jos cagulele: barba mea a albit pe jumătate, iar chipurile noastre erau umflate ca după un meci de box. Au existat zeci de momente în care am fi putut abandona, am avut ore întregi cu halucinații, dar am strâns din dinți și am plâns până ne-au îngheșat lacrimile“, nota Roșiu pe facebook după cursă.
Maratonistul s-a născut la Slatina pe 7 februarie 1985, iar în prezent locuieşte în Capitală. Este ambasadorul unei campanii de împădurire, ultra-maratonul fiind şi o chemare la acţiune, astfel încât sudul țării să nu ajungă la deșertificare.