Comisia Juridică discută cererea de încuviințare a urmăririi penale și arestării deputatului Adrian Gurzău

106

Comisia juridică a Camerei va întocmi luni raport pe cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul deputatului Adrian Gurzău, urmând ca plenul să se pronunțe marți.

Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu.

Ședința comisiei începe la ora 16,00, iar la lucrări a fost invitat și Adrian Gurzău pentru a-și spune punctul de vedere.

”Au venit 12 volume, cu câte 250 de pagini fiecare. Începând din acest moment domnul Gurzău poate să vină să îşi studieze dosarul”, spunea anunţat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

Potrivit referatului în care procurorilor, în perioada 8 aprilie – 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, în calitate de membru şi, începând din 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzău, deputat  şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între acea firmă, în calitate de prestator şi Carpatica Asig, în calitate de beneficiar.

În schimbul acestor încheierii contractului, deputatul Adrian Gurzău ar fi susţinut că îşi exercită influenţa asupra unor membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, astfel încât să fie influenţat votul din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Carpatica Asig.