Elena Udrea sub un nou control judiciar

97
Fostul ministru al Dezvoltării, sub control judiciar

După ce a ieșit joi de la DNA , Elena Udrea a declarat că că este cercetată sub control judiciar.

DNA a început urmărirea penală față de Udrea pentru patru acuzații de spălare de bani, legate de calitatea sa de persoana ca se ocupa “neoficial” de campania fostului presedinte Traian Basescu, datorită unui denunț făcut în urmă cu un an. Aceasta nu înțelege de ce procurorii au început urmărirea penală acum.

”Cred că numele lui Băsescu trebuia terfelit. Am văzut cu toții ce campanie fabuloasă cu conturi false se face pe Facebook în favoarea domnului Cioloș, deci șansele unui posibil contracandidat la funcția de prim-ministru, așa cum este domnul Băsescu, trebuie reduse din start, la fel și șansele PMP. Înțeleg că dosarul e din 2015, iar chemarea are loc fix acum, înante de campanie”, a declarat Elena Udrea, la ieșirea de la DNA.

Elena Udrea le-a mai spus jurnaliștilor că are interdicția de a vorbi cu foarte multe persoane, nu și cu Traian Băsescu.

Elena Udrea a contra-atacat afirmând că persoanele chemate la audieri joi alături de ea –  Ioana Băsescu, Dan Andronic – au în vedere “mutarea atenției” de la “dezastrul de imagine în care se afla DNA”, cu “dosare respinse, procurori dovediți imorali sau chiar ilegali”, într-o perioada de “pre-campanie electorala”.

“Numele lui Traian Băsescu trebuia terfelit”, ca “posibil contra-candidat la funcția de premier”, in condițiile în care exista o “campanie fabuloasă cu conturi false pe Facebook în favoarea lui Dacian Cioloș, a acuzat ea.

Cu acest nou control judiciar “viata mea se simplifică foarte mult”, a continuat Udrea, exprimându-și speranța ca măcar va avea voie să discute cu “șoferii”.

Elena Udrea a mai spus că nu ea este “miza acestui dosar” și că este vorba de o “acțiune de imagine”, pentru a reduce șansele PMP în alegerile din toamnă.