Europarlamentar deranjat de declarațiile lui George Soros

71

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, nu înțelege de ce se amestecă George Soros în politica bugetară a Uniunii Europene.

Rebega anunță că în 30 iunie, la o audiere a reprezentanților Comisiei Europene în cadrul Parlamentului European, George Soros a fost prezent ”ca sfătuitor la o reuniune oficială a unor instituții europene”, fapt caracterizat de europarlamentarul român ca fiind ”ieșit din comun”, mai ales că ”atitudinea și tonul pe care le-a avut au fost supărător de imperative”.

Rebega respinge propunerile lui Soros făcute în Parlamentul European ”de impunere de noi taxe și de acceptare a refugiaților ca migranți economici”. De asemenea, mai spune europarlamentarul român, criticând propunerile lui Soros, ”reducerea fondurilor pentru politicile de coeziune ar fi o gravă greșeală, în condițiile în care animozitățile de ordin social, cultural-religios sau etnic sunt în creștere în toate țările europene”.

Rebega îl acuză pe Soros că promovează „o strategie de dezvoltare a corporațiilor din sistemul financiar-bancar mondial. Creșterea cheltuielilor pentru integrarea refugiaților, creșterea taxelor (care vor fi impuse nu de la Bruxelles, ci de la nivelul guvernelor naționale), precum și scăderea cheltuielilor pentru agricultură, pe motivul că se pot importa alimente mai ieftine din alte părți ale lumii, sunt tot atâtea elemente care favorizează marea finanță și fac din cetățenii Uniunii Europene niște indivizi care funcționează ca întorși cu cheița, într-un sistem pe care nu îl pot controla”.