Peste 100 de polițiști, mobilizați suplimentar pentru BAC

105

Probele scrise la examenul de Bacalaureat au mobilizat forțele de ordine, dispozitivul curent fiind suplimentat. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe raza judeţului Olt vor acţiona cu 106 poliţişti mai mult.

Astăzi au început probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, candidații însriși susținând proba la limba și literatura română, urmând ca pe 6 iulie să susțină proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe timpul desfășurării examenului de maturitate, peste 100 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în judeţul Olt.
„Şeful Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu, în baza planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii/subcomisii de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur. Astfel, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, pe raza judeţului Olt, vor acţiona 106 poliţişti: Vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, 71 de poliţişti de ordine publică, 32 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale I.P.J. Olt”, menționează comisar-șef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În Olt, la proba de astăzi s-au înscris 3104 candidați, dintre care 159 au absentat.