Polițiștii angajați din sursă externă au primit câte un tutore profesional

371

Cei 14 nou-angajați ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt din sursă externă s-au prezentat astăzi la datorie, la sediul IPJ având loc instruirea lor cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi conduita pe care trebuie să o adopte. Pentru fiecare poliţist a fost stabilit un tutore profesional, poliţist cu experienţă, care are rolul de a supraveghea şi îndruma în această perioadă.

5 polițiște și 9 polițiști sunt angajații IPJ Olt prin încadrare din sursă externă în urma concursului organizat luna trecută. Astăzi, aceştia s-au prezentat la datorie, unde au fost instruiți și li s-a repartizat câte un tutore profesional.
Cei 14 vor depune jurământul militar pe 11 iulie, iar începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp, vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina.
„După finalizarea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acest moment având şi dreptul folosirii armamentului din dotare. Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie. Astfel, la finalul întregului stagiu de pregătire, cei 14 poliţişti vor dobândi deprinderi practice specifice, fiind apţi pentru a se alătura celorlalţi colegi în lupta împotriva infractorilor”, declară comisar-șef Claudia radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Nou-angajații vor fi ajutoarele şefilor de post în cadrul a 6 poliţii rurale: Secţia 1 Poliţia rurală Bobiceşti- la Posturile de poliţie Oboga şi Vulpeni, Secţia 2 Poliţia rurală Osica de Sus- la Postul de poliţie Osica de Sus, Secţia 4 Poliţie rurală Coteana- la Posturile de poliţie Izvoarele şi Vâlcele, Secţia 9 Poliţie ruală Scorniceşti- la Posturile de poliţie Spineni şi Topana, Secţia 11 Poliţie rurală Verguleasa- la Posturile de poliţie Cungrea, Sâmbureşti, Verguleasa, Vitomireşti, Vultureşti și Secţia 12 de Poliţie rurală Potcoava- la Posturile de poliţie Corbu şi Sârbii-Măgura.