Zeci de mii de olteni, scutiți de coadă la cazierul judiciar

245

Gata cu cozile la cazierul judiciar, copii legalizate, adeverințe pentru șomaj! Astăzi, Guvernul va elimina unele prevederi birocratice, simplificând obținerea anumitor documente.

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de astăzi aprobarea unei ordonanţe de urgenţă care va elimina unele prevederi briocratice referitoare la cazierul judiciar, la copia legalizată, la plata taxelor pentru emiterea cărţii de identitate şi paşaport, precum şi adeverinţa pentru înscriere la ajutorul de şomaj. Astfel, cetățenii vor fi scutiți de drumuri și cozi pentru obținerea cazierului judiciar. Instituțiile care au nevoie de acest document, nu-l vor mai trimite pe cetățean să-l ridice, ci îl vor solicita de la poliție. În județul Olt, potrivit datelor Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în primele 5 luni ale acestui an, nu mai puțin de 15.600 de persoane au ridicat cazierul.
Și copiile legalizate după cartea de identitate se vor elimina, acestea putând fi scanate și expediate online, iar instituțiile care le solicită vor putea să pună pe loc viza de “conform cu originalul“ printr-o simplă confruntare. De asemenea, vor fi eliminate adeverințele pentru înscrierea la șomaj, iar la ridicarea buletinului şi a paşaportului cetăţenii vor plăti o singură taxă, într-un singur loc.