Oltul, sub COD PORTOCALIU de furtună și grindină

140

ANM a emis o avertizare de Cod Portocaliu pentru pentru 9 localități ale Oltului, unde sunt preconizate căderi de grindină de dimensiuni medii și mari.

Administrația Națională de Meteorogie a emis astăzi o averizare Cod Galben de furtună și grindină emis pentru județul Olt în intervalul 16.00- 17.00 pentru jumătatea nordică a județului Olt, inclusiv în zona localităților Slatina, Scorniceşti, Leleasca, Bărăşti, Balş. Sunt semnalate: frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului.
Cu puțin timp în urmă, ANM a emis a doua avertizare pentru județul Olt, de Cod Portocaliu. Potrivit acesteia, în intervalul 16.35- 17.35, în zona localităţilor Slatina, Teslui, Corbu, Comăniţa, Scorniceşti, Jitaru, Osica de Sus, Brâncoveni, Piatra Olt se preconizează averse ce vor cumula local 35 l/mp, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.