TMK Artrom vinde ţevi în America printr-o societate proprie

500

TMK Artrom Slatina a înfiinţat în America o societate, prin intermediul căreia promovează şi vinde ţevile industriale produse. Societatea activează de la începutul acestei luni.

Producătorul de ţevi din oţel fără sudură TMK Artrom Slatina a înfiinţat o companie comercială în SUA, cu sediul în Houston, Texas, condusă tot de către preşedintele Adrian Popescu. TMK Industrial Solutions LLC a fost înregistrată pe 26 aprilie şi a devenit activă începând cu data de 1 iunie. Aceasta va funcţiona ca agent comercial pentru promovarea şi vânzarea ţevilor industriale produse de companiile TMK pentru piaţa americană.
Peste 80% din vânzările TMK-Artrom sunt realizate în afara României în Europa, SUA, Turcia, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.
La începutul acestui an, directorul general ing. Adrian Popescu a primit din partea Primăriei Slatina distincţia „Personalitatea Anului” pentru inaugurarea secţiei de ţevi pentru automobile şi industria de cilindri hidraulici. Anul trecut, TMK-ARTROM a inaugurat o nouă capacitate de producţie unde se realizează produse premium, adică ţevi din oţeluri aliate, produse pentru industria auto precum şi pentru cilindrii hidraulici. Noua secţie are capacitatea de a procesa 25.000 de tone de ţevi annual şi adduce 50 de noi locuri de muncă în municipiu. Valoarea investiţiei a depăşit 10 milioane euro.
Popescu a anunţat că investiţiile la TMK Artrom nu se vor opri aici, secţia deschisă anul trecut făcând parte dintr-un program amplu de investiţii care se derulează în perioada 2014-2018. Astfel, în 2017 se anunţă o altă investiţie în fabrica de la Slatina, fiind dezvoltată o nouă linie de producţie şi create noi locuri de muncă.
Artrom Slatina a fost fondată în 1982 ca întreprindere de stat sub numele IT Slatina, privatizată în anul 1999, acţionar majoritar devenind compania austriacă Staro GmbH. In anul 2001, compania germană Sinara Handel GmbH (redenumită apoi TMK-Europe) a cumpărat pachetul majoritar al Artrom SA, societatea devenind parte a grupului TMK.