Alegeri locale în siguranţă!

82

Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

Peste 1400 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenaţi în misiuni, la nivelul județului Olt, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Olt, pe timpul desfăşurării alegerilor locale, vor fi angrenaţi peste 900 de poliţişti, 80 de poliţişti de frontieră, 220 de jandarmi şi 180 de pompieri.

Peste 650 de poliţişti, 140 de jandarmi, 60 polițiști de frontieră și 120 cadre ale I.S.U. se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, 379  de angajaţi ai M.A.I. vor asigura protecţia celor 379 de secţii de votare, amplasate în 216 locuri.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 163 de efective ale M.A.I..

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 196 angajaţi ai M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze.