Peste 200 de străini din Uniune votează primarii a 54 de localităţi din Olt

233

Primarii, consilierii locali şi cei judeţeni vor fi votaţi în 54 de localităţi din Olt şi de către cetăţeni ai Uniunii Europene cu rezidenţa pe teritorul localităţilor respective.

Italieni, francezi, spanioli, germani, olandezi sau portughezi, dar şi alţi străini cu ţara de provenienţă membră a Uniunii Europene vor vota duminică, la alegerile locale din Olt, reprezentanţii comunităţii în care-şi au rezidenţa. Potrivit comisarului şef de poliţie Constantin Drăghici, şeful Biroului pentru Imigrări Olt, rezidenţii străini europeni sunt distribuiţi în 54 de localităţi din judeţ, cei mai mulţi la Slatina, Caracal, Scorniceşti şi Corabia. Peste 200 de cetăţeni cu provenineţă din majoritatea ţărilor UE se pot prezenta la urne.

Cei care nu şi-au înregistrat încă rezidenţa şi doresc să voteze, pot face acest lcuru chiar şi în ziua votării. Programul de lucru al structurilor pentru Imigrări, din întreaga ţară, a fost prelungit, sâmbătă, 4 iunie- între orele 8.00 şi 16.00, şi duminică, 5 iunie – între orele 07.00 şi 21.00, pentru a răspunde cererilor de înregistrare a rezidenţei, eliberarea unor adeverinţe, precum şi pentru alte solicitări conexe procesului electoral.

Cetăţenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele justificative în funcţie de scopul şederii pe teritoriul României. Costul eliberării certificatului de înregistrare este de 2 lei şi se va achita la unităţile CEC Bank în contul bugetului local nr. 21340202 sau se poate prezenta şi un timbru fiscal de aceeaşi valoare.