Minifotbal pe San Siro

1260

Inaugurat recent după reabilitarea cu fonduri europene, stadionul San Siro din Corabia găzduieşte în această perioadă Cupa cartierelor la minifotbal, dar şi competiţiile fotbalistice dintre profesorii şi elevii de la Colegiul “AI Cuza”.

„Da, prieteni, stadionul drag sufletelor noastre trăieşte o nouă tinereţe!!”, titrează mândru pe pagina de socializare Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al administraţiei locale. Şi cum să nu se mândrească un corăbian cu reînvierea stadionului după ce acesta a fost transformat din ruina invadată de bălării şi părăsită într-un stadion modern, cu teren acoperit cu gazon sintetic de ultimă generaţie, iluminat nocturn şi o scenă complet renovată! Reabilitarea singurei baze sportive din oraş, după mai bine de 20 de ani, a costat 300.000 de euro, bani din fonduri europene atrase prin grupul local „Prietenii pescarilor olteni”.
Ieri, pe stadionul San Siro a debutat Turneul Prietenia sau Cupa cartierelor, competiţie de minifotbal destinată echipelor de copii, un turneu amical dotat cu premii în echipamente sportive şi mingi. De orfganizare se oucpă profesorul Florin Costea, fost fotbalist al echipelor Universitatea Craiova sau Chimia Râmnicu Vâlcea
Zece echipe s-au înscris în competiţia care se va încheia pe 20 mai. În primul meci s-au întâlnit echipele A.I.Cuza şi Cayo, terminând la egalitate- scor 2-2. În al doilea meci, Sportul Daşova a dispus de Tineret Corabia cu un scor de 9-1. Astăzi după-amiază, Elevii vor întâlni Jandarmii, iar Celeiu va juca cu CT Danubius.
Pe acelaşi stadion se dispută şi meciurile profesorilor de la A.I.Cuza cu elevii.