5 candidaţi, 5 picaţi la Laboratorul SJU

191

Toţi cei cinci candidaţi care au susţinut concurs pentru ocuparea unuia dintre cele trei posturi de asistent medical debutant la Laboratorul de analize medicale din cadrul SJU Slatina au fost declaraţi respinşi.

Nici angajarea de asistenţi medicali debutanţi pentru Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu a reuşit, păstrându-se linia concursurilor organizate în perioada 25 martie- 12 aprilie, când din cele 50 de posturi de infirmieri, brancardieri, asistenţi medicali principali şi debutanţi au rămas vacante 45, deşi s-au înscris peste 200 de candidaţi. SJU Slatina a organizat concurs pentru ocuparea celor 3 posturi vacante la Laboratorul spitalului ieri, înscriindu-se 5 candidaţi. Aceştia pot depune contestaţii astăzi, însă este puţin probabil că vreunul va reuşi să fie declarat admis pentru proba de interviu ce ar trebui organizată pe 3 mai, cel mai mare punctaj obţinut la proba scrisă de către unul dintre cei cinci candidaţi respinşi fiind de 22,5 puncte, nici jumătate din necesarul de promovare.
Pentru ocuparea posturilor vacante, reprezentând circa un sfert din deficitul de cadre medii cu care se confruntă spitalul, managerul Elena Vişan a anunţat că va relua concursul, unele dintre posturi fiind destinate, în urma modificării ştatului de funcţii, şi absolvenţilor de studii superioare de asistente medicale şi moaşe, a căror candidatură a fost respinsă iniţial.
“Vom relua calendarul de concurs începând cu luna mai, cu revizuirea bibliografiei şi tematicii. Ne gândim la o tematică mai concentrată pe ceea ce ar trebui să ştie, obligatoriu, un asistent medical. Se va păstra acelaşi sistem de sinteză, nu grilă, însă cu o tematică mai exactă. Cred că la a doua sesiune vom avea mai mulţi admişi. Semnalul a fost dat în ceea ce priveşte angajarea pe criteriul competenţei profesionale, iar timp suficient pentru pregătire este.”, ne-a declarat managerul Elena Vişan.