Doar patru admişi din 45, la concursul de infirmieri la Spitalul Judeţean

1063

Respinşi pe capete la concursul pentru un post de infirmier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Din 45 de candidaţi pentru 13 posturi, doar 4 au reuşit să treacă de proba scrisă. Aceasta a fost prima probă a concursului pentru angajarea a 50 de cadre medii- infirmieri, brancardieri şi asistente medicale, pe care îl organizează unitatea sanitară.

Concursul pentru angajarea de 50 de cadre medii la spitalul slătinean a debutat pe 25 martie cu proba scrisă a examenului pentru posturile de infirmieri. Dacă pentru cele 14 posturi se înscriseseră 48 de candidaţi, la concurs s-au prezentat 45 de candidaţi pentru 13 posturi. Organizată pe caiete de teză pretipărite şi în săli supravegheate video- măsuri luate de către conducere în vederea eliminării oricăror suspiciuni de angajări aranjate, proba scrisă s-a dovedit una greu de trecut de către peste 90% dintre candidaţi. Doar patru candidaţi au obţinut peste 50 de puncte, necesare pentru admitere şi trecerea la cea de-a doua probă- interviul, programată pe 30 martie. Cei nemulţumiţi pot depune contestaţii până astăzi, ora 16.00.
Dacă vor trece şi de interviu, doar compartimentul Chirugie toracică, secţia Chirurgie generală, secţia Chirurgie şi ortopedie infantilă şi Neurologia vor avea angajaţi noi, rămânând în continuare deficitare Cardiologia, Chirurgia plastică, ATI, Obstetrică -Ginecologia I şi II, Pediatria şi Gastroenterologia.
„E adevărat că aceste 50 de posturi nu rezolvă problema. În situaţia în care bugetul ne-ar permite, ca să acoperim în mare măsură acest deficit de personal, ar fi nevoie de minimum 200 de posturi. Vom relua procedura de concurs pentru posturile de infirmieri, până ce vor fi ocupate, pentru că avem nevoie reală de oameni“, a declarat managerul spitalului, Elena Vişan.
Concursul pentru cele 5 posturi de brancardieri, pentru care s-au înscris 24 de candidaţi, se va desfăşura pe 31 martie- proba scrisă, iar pe 6 aprilie interviul. Asistenţii principali vor intra în concurs pe 5 aprilie pentru 5 posturi, iar debutanţii pe 12 aprilie, pentru 26 de posturi. Ultima probă va avea loc pe 29 aprilie. Examenul se organizează în sala de conferinţe a Ambulatoriului, excepţie făcând cel pentru ocuparea posturilor de asistenţi medicali debutanţi, la care sunt aşteptaţi să se înscrie peste 100 de candidaţi, care se va susţine la Colegiul Tehnic Metalurgic, în săli de asemenea dotate cu supraveghere video.
Pe lângă măsurile de susţinere a probei scrise pe caiete de teză pretipăritre şi sub supraveghere video, conducerea SJU a luat şi măsura suplimentară de înregistrare audio a probei de interviu. “Am luat aceste măsuri deoarece ne dorim să garantăm un concurs transparent şi să înlăturăm acel mit potrivit căruia nu criteriul competenţei ar fi acela după care se fac angajările în spital”, a explicat managerul.