Angajări de noi medici la SJU Slatina

591

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va scoate la concurs 7 posturi de medici şi două de farmacişti. Cererile au fost trimise spre aprobarea Consiliului Judeţean Olt, după primirea avizului Colegiului Medicilor.

Angajările la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor continua nu numai pentru acoperirea deficitului de cadre medicale medii, de mâine fiind demarate concursurile pentru ocuparea a 50 de posturi de infirmiere, brancardieri şi asistente medicale, ci şi pentru acoperirea necesarului de medici. Pentru a răspunde nevoilor pacienţilor până la angajarea personalului necesar, la finele anului trecut, la unitatea slătineană se decidea menţinerea pe posturi a 15 medici pensionari, specialitățile deficitare fiind pediatrie, psihiatrie, ORL, medicină sportivă, ginecologie şi altele. Conducerea spitalului pregăteşte noi angajări, pentru unele obţinând deja avizul Colegiului Medicilor, cererile pentru organizarea concursului fiind înaintate Consiliului Judeţean Olt.
„Avem 2 posturi pentru laborator trimise spre aprobare pentru a fi scoase la concurs, unul pentru medic urolog, un gastroenterolog, am reluat procedura pentru ortoped- post care a mi fost scos la concurs, dar care nu s-a ocupat, un post pentru unitatea de transfuzii şi un medic alergolog. Mai avem nevoie de doi farmacişti, posturi scoase la concurs şi acum 2-3 ani şi de care nu sunt interesaţi candidaţi să vină din zona privată, unde salariile sunt mai mari, deşi nici la spital nu mai sunt aşa de mici. Toate posturile vacante sunt înaintate spre aprobare, la unele am primit deja avizul de la Colegiul Medicilor şi de la Consiliul Judeţean. Noi trimitem la CJ Olt cererea şi ne dorim să le scoatem la concurs”, ne-a declarat managerul Elena Vişan.