Evidență contabilă cu iz penal, în Olt

135

 

 Un  bărbat este cercetat de poliţişti pentru că ar fi înregistrat în evidenţă contabilă mai multe achiziții fictive, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 750.000 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui tânăr, de 27 ani, din orașul Potcoava, județul Olt, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

 În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, din orașul Potcoava, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţii fictive de deșeuri metalice, de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă și implicit de a prejudicia bugetul de stat.

Cei care figurează drept furnizori în evidența contabilă a societății, fie nu și-au declarat livrări și nu își recunosc relațiile comerciale cu această societate, fie figurează ca inactive, neplătitoare de TVA sau radiate, ori administratorii nu au putut fi identificați, fiind cetățeni turci sau chinezi, care nu beneficiază de drept de ședere pe teritoriul României.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de de 778.899 lei, reprezentând impozit pe venit.

Cel în cauză va fi prezentat organelor judiciare cu propunere de luare a altor măsuri preventive care se impun, în cauză urmând a se propune emiterea rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată.