Talentele Oltului, în spectacol de Ziua Femeii

752

Mai mici sau mai mari, buni dansatori de balet, dansuri populare, căluș sau dans modern, dar și voci bune de muzică ușoară sau populară, cu toții au dedicat un spectacol de excepție femeilor, regizat de Iliuță Brăileanu, coregraf și director al Palatului Copiilor ,,Adrian Băran” Slatina.

Au cântat și au dansat ca adevărați profesioniști, făcându-le pe femei să se simtă speciale de ziua lor. Artiștii de la Palatul Copiilor Slatina și Școala Populară de Arte și Meserii Slatina au susținut astă-seară, pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu Slatina un spectacol de excepție, intitulat sugestiv ,,Doar mama”.

DSCF0412

Spectacolul a fost deschis de corul ,,Voces Primavaera”, pregătit de profesorii Denisa Silinescu și Marius Fieraru, iar dansurile executate impecabil de Ana Sanda, Maeva Ilie și de trupele ,,Kiț kiț” și ,,Armonia” pregătite de profesoarele Leliana Maican și Silvia Ionescu fiind răsplătite cu ropote de aplauze.

DSCF0436

Dansatorii și taraful Ansamblului ,,Călușarii Slatinei” au schimbat registrul, folclorul preluând scena și acaparând atenția, aprecierea și aplauzele publicului. În premieră pe o scenă de spectacol, grupul vocal ,,Mlădițele Oltului”, pregătit de profesorul Victorița Cică, renumit solist popular, a demonstrat că folclorul rămâne pe mâini bune, că micii artiști sunt demni să ducă mai departe portul și cântecul oltenesc. Au urcat pe scenă artiștii Denisa Popescu, Luiza Tudor, Cristian Nicolae, Camelia Petria, Alexia Rotaru și Diana Monete.

DSCF0450

Ropote de aplauze au atras și dansul țigănesc executat de elevii Colegiului Titulescu, precum și cel de căluș executat de dansatorii Ansamblului ,,Rândunica” din Vâlcele.