Veste bună pentru românii care au depus bani la CEC pentru Dacia

297

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme.

La sfârșitul anului 2014, executivul a aprobat  o ordonanţă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni CEC-SA în vederea achiziţionării de autoturisme.

Acest act normativ stabileşte modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru persoanele fizice care, după 22 decembrie 1989, şi-au transferat depozitele la Banca Română pentru Dezvoltare – BRD SA şi nu pot prezenta documentele care să ateste data constituirii depozitului la Casa de Economii şi Consemnaţiuni SA.

Persoanele fizice care au avut depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) pentru achiziţionarea de autoturisme şi ulterior le-au transferat la BRD cu acelaşi au putut încasa despăgubirile începând cu 4 septembrie 2014.

Valoarea despăgubirilor acordate a fost de 45.682,79 lei din plafonul de 100.000.000 lei, aprobat iniţial. Pentru plata despăgubirilor, MFP a emis titluri de stat la data de 4 august 2014, cu scadenţa în data de 3 septembrie 2014.