Liderul MISA, prins după 12 ani

1045

Gregorian Bivolaru a fost prins de către polițiștii francezi în urmă cu puțin timp. Liderul MISA fusese condamnat de către magistrații ÎCCJ la șase ani de închisoare pentru trafic de persoane și întreținere de relații sexuale cu minori. Gregorian Bivolaru urmează să fie adus în România în curând.

Gregorian Bivolaru a fost recunoscut de mai multe persoane în suburbiile Parisului, care au sunat la poliție. Potrivit Digi24, acesta a refuzat să își decline identitatea și susține că este cetățean bulgar.

Liderul MISA a fost dat în urmărire generală încă din data de 1 iunie 2004 după ce autorităţile au lansat o amplă operaţiune împotriva membrilor Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut. Bivolaru este considerat liderul spiritual al acestei mişcări care a atras şi sute de tineri. Părinţii lor au făcut mai multe de plângeri după ce au descoperit că în cadrul întâlnirilor MISA ar fi avut loc perversiuni sexuale.

Bivolaru a fost arestat preventiv în acelasi an, dar la scurt timp magistraţii l-au eliberat. Imediat a plecat din ţară. Totuși, procesul său a mers mai departe. Abia în iunie 2013, Înalta Curte l-a condamnat definitiv pe Gregorian Bivolaru la şase ani de închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Însă autoritățile s-au confruntat cu o problemă. Liderul MISA a reuşit să obţină azil politic în Suedia, iar România nu are tratat de extrădare cu statul suedez. De acum trei ani, însă, existau informaţii că Bivolaru ar fi plecat din Suedia. Presa finlandeză care a relizat un repotaj despre liderul MISA spunea că şi-ar fi schimbat numele în Magnus Aurolsson şi că ar locui la Paris într-un apartament, aflat în apropiere de Moulin Rouge, un cartier plin de cluburi de streaptease.