Mita e a mea, nu o dau la nimenea…

458

Conform vechilor versuri în care Genius nu voiau să își împartă ciocolata, cu aceeași situație ne întâlnim și în acest caz… doar că aici bătaia e pe mită.

Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, a încercat să recupereze cei 300.000 de euro pe care i-ar fi primit ca mită Daniel Tudor, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), la solicitarea omului de afaceri care dăduse banii pentru falsificarea rezultatelor unui control desfăşurat la o societate de asigurări pe care o deţinea, potrivit unor documente de la dosar.

Conform acestora, demersurile pentru recuperarea banilor au început în decembrie 2015, când Ovidiu Marian a abordat-o pe holurile Senatului pe Doina Tudor, pe fosta soţie a lui Daniel Tudor. Ovidiu Marian i-a comunicat senatoarei că cel care dăduse banii de mită ceruse restituirea lor şi a rugat-o să-i intermedieze o discuţie cu Daniel Tudor.

Doina Tudor a susţinut că nu a mai ţinut legătura cu fostul soţ, de care divorţase în urmă cu un an. Cu toate acestea, ea a intermediat, chiar a doua zi, o întâlnire între cei doi, indică documentele citate.

Potrivit acestora, în timpul întâlnirii, care a avut loc tot în incinta Senatului, Ovidiu Marian s-a plâns de faptul că i s-a cerut să restituie cei 300.000 de euro, în timp ce Daniel Tudor a încercat să sugereze că nu a avut nicio legătură cu acei bani. Fostul preşedinte al CSA şi-a menţinut poziţia şi cu ocazia unei alte întâlniri cu Ovidiu Marian, care a avut loc peste câteva zile.

Din documentele de la dosar reiese că Ovidiu Marian ar fi primit de la omul de afaceri, în anul 2013, o sumă totală de 500.000 de euro, din care 300.000 de euro ar fi ajuns la Daniel Tudor. O primă tranşă de 100.000 de euro a fost primită direct de Daniel Tudor în autoturismul personal, iar alte două tranşe de câte 100.000 de euro ar fi fost primite prin intermediul Doinei Tudor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 20 februarie, ca Daniel George Tudor, fost preşedinte al CSA şi ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), şi Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, să fie cercetaţi de DNA în arest la domiciliu, în acest dosar de corupţie.

DNA ceruse instanţei supreme arestarea preventivă a lui Daniel George Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi arest la domiciliu pentru Ovidiu Marian, acuzat de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, senatoarea Doina Anca Tudor, fosta soţie a lui Daniel Tudor, este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la luare de mită.