Legea anti-defăimare a lui Dragnea, criticată de ambasadorul SUA la București

175

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost de curând in România pentru a vizita baza militară de la Deveselu. Acesta pare să se implice în democrația noastră și își spune cuvântul atunci îi este cerută o părere.

De aceasta data, a facut o referire la proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, că protejarea libertăţii de exprimare este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase.

„Referitor la proiectul legislativ cu titlul ‘Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup’, politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: ‘Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului…”, subliniază Hans Klemm.