Activitatea desfășurată de Jandarmeria Română în 2015

97

Joi, 11 februarie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, domnul Petre Tobă, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurată în anul 2015.

 

În acest context, s-a apreciat contribuția Jandarmeriei Române în realizarea climatului de siguranță al cetățenilor, reliefând totodată profesionalismul jandarmilor români care execută misiuni în afara granițelor.

Apreciez Jandarmeria Română pentru rezultatele obținute în anul trecut și cred cu tărie că este și va fi o Armă de elită a Ministerului Afacerilor Interne, o Armă în serviciul cetățeanului. Am toată convingerea că, alături de celelalte  structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română va contribui la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și la îndeplinirea principalelor obiective din programul de guvernare și din strategiile sectoriale. Încrederea publică de care vă bucurați vă situează printre primele instituții din România și reprezintă rezultatul muncii dumneavoastră, dar totodată, este și un lucru care vă obligă și mai mult în fața cetățenilor…”

În anul 2015, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, la nivel naţional, structurile specializate ale Jandarmeriei Române au executat 692.634 de misiuni, reprezentând o creştere cu aproximativ 50% a numărului acestora faţă de anul precedent (328.300 misiuni în anul 2014). De asemenea, s-a intervenit în 8404 situații ca urmare a solicitărilor primite prin numărul  unic de urgență “112”.

Din numărul total de misiuni executate, 82.458 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor activităţi care au presupus participarea unui public numeros.

În perioada de referinţă, jandarmii români au constatat 17.570 de infracţiuni, cu 17.281 de autori identificaţi, aplicând 137.411 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 30.415.670 lei.