Patronul de la Prima TV Slatina şi fostul viceprimar Gabi Diaconu, executaţi de Fisc

1943
Fiscul, pe urma banilor lui Păduraru şi Diaconu

Statul încearcă de câteva luni bune să-şi recupereze banii de la Sorin Păduraru, patronul de la Prima TV Slatina, şi de la fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu. Fiscul a scos la vânzare mai multe terenuri deţinute de cei doi afacerişti. Problema e că terenurile în cauză sunt supraevaluate şi, în ciuda reducerilor substanţiale aplicate după licitaţiile eşuate, nimeni nu pare interesat să le cumpere.

În timp ce statul se chinuie să-i vândă un teren extravilan în suprafaţă de aproape 4.500 de metri pătraţi, situat pe raza municipiului Slatina, pentru a recupera datoria pe care firma deţinută de Sorin Păduraru o are la buget, omul de afaceri continuă să facă investiţii. Evident, nu cu banii din contul firmei debitoare, ci din al alteia în care banii ajung pe alte căi intereant de cercetat de către anchetatori.  Asta pentru că, Fiscul scoate la vânzare bunurile dacă nu are cum să-şi recupereze sumele din conturi.  În plus, firma deţinută de acesta nu-I deloc în ,,groapă”, după contractele cu statu pe care le-a obţinut, susţin anchetatorii, prin trafic de influenţă. Sorin Păduraru este unul dintre denunţătorii fostului primar Darius Vâlcov. El le-a spus procurorilor că-I dădea lui vâlcov 20% din valoarea contractelor încheiate cu Primăria Slatina şi Compania de Apă Olt, pentru reabilitarea Centrului vechi şi, respective, al reţelelor de apă şi canal de la Scorniceşti şi Potcoava.

Situaţia este asemănătoare şi în cazul fostului viceprimar Gabriel Diaconu, eliberat anul trecut din penitenciar, unde a executat o pedeapsă privativă de libertate pentru mai multe infracţiuni de corupţie. În cazul lui, Fiscul încearcă de mai mult timp să vândă o suprafaţă de 7000 de mp de teren extravilan. Totul se întâmplă într-o perioadă în care Diaconu, asemni lui Păduraru, încearcă să-şi cumpere ceva protecţie prin efectuarea de ,,investiţii” electorale. În plus, Fiscul mai vrea să vândă şi alte bunuri din proprietatea directă sau indirectă a fostului viceprimar al Slatinei. Mai nou, el îşi doreşte să  reintre în politică, chiar dacă nu în prima linie din cauza problemelor pe care le-a avut cu legea. Primul drum l-a făcut la sediul Mişcării Populare din Bucureşti, unde s-a întreţinut, timp de câteva zeci de minute bune, cu unii ,,agiotanţi” ai lui Traian Băsescu.