Bobeş şi Vasile, doi politicieni. Unul e ţaţă, celălalt călău. Află cine ce este

294
Marian Vasile şi-a anunţat astăzi demisia din fruntea MP Olt şi din toate celelalte funcţii deţinute în partid. Rămâne simplu membru pentru a-şi proteja funcţia de primar

Fostul lider al MP Olt, Marian Vasile, l-a atacat dur pe secretarul general al organizaţiei, fostul senator Marin Bobeş. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul conferinţei de presă în care şi-a anunţat, în premieră, demisia din funcţiile deţinute în partid: lider al organizaţiei judeţene şi secretar regional la nivel naţional. Ex-senatorul Marin Bobeş a refuzat să comenteze acuzele celui care i-a fost şef, rezumându-se să precizeze că ,,în anumite situaţii este suficient… o ţaţă”. Cât priveşte puciurile nereuşite pe care le-ar fi pus la cale, ele ar exista doar în imaginaţia unui preşedinte care nu a reuşit să-şi îndeplinească sarcinile de partid şi a fugit, prin demisie, de la un eşec usturător în alegerile de la finele lunii.

Vasile acuză că, spălat şi coafat de el, Bobeş a încercat să-i ia faţa

Înainte de a trece la reproşuri concrete, Marian Vasile şi-a exprimat regretul pentru că ,,l-a recredibilizat” pe fosul său prieten şi colaborator Marin Bobeş, despre care a susţinut că l-a luat din ,,zona destul de neagră, dintr-un nămol politic” şi l-a adus în prim-planul politicii locale.

„L-am spălat puţin, l-am pieptănat, l-am recredibilizat… am avut destule discuţii contradictorii cu oamenii care spuneau că nu este corect să-l iau lângă mine pentru că plecasem la drum cu oameni tineri, care nu mai făcuseră politică, cu oameni care nu voiau altceva decât să construiască lângă mine, dar am sperat că vom construi împreună PMP Olt.. L-am ascultat foarte mult pe acest… individ, că altfel nu-i pot spune, care mai avea puţin şi-mi făcea şi pantofii, spunându-mi că şi-ar da şi viaţa pentru mine. Acum am văzut de ce este în stare”, a spus Vasile despre Bobeş. Potrivit fostului preşedinte MP Olt, Bobeş este un ,,călău” care ar fi încercat în două rânduri să-i ,,fure” scaunul de şef al organizaţiei, susţinut de unii şefi de la centrul partidului, vechi cunoştinţe de la PDL, l-a care ar fi făcut ,,potecă”.

„Au fost acolo şi au spus despre mine numai lucruri «bune». A încheiat un fel de parteneriat cu un fost coleg de Parlament, unul mare şi solid care se numeşte Onaca, şi a încercat de două ori un puci. Din fericire pentru mine şi din păcate pentru el, acest puci nu a reuşit”, a explicat ex-preşedintele MP Olt, cae nu s-a rezumat doar la aspectele politice şi a făcut şi scurte ironii la persoană. Conform acestuia, Bobeş le-ar fi ,,salvat plămânii tinerilor din Mişcarea Populară, fumându-le ţigările” şi s-ar fi văietat permanent de  nivelul mic al pensiei.

Vasile a lăsat să se înţeleagă şi faptul că Bobeş era ,,strâns la pungă” şi-l ,,dojenea” ori de câte ori încerca să investească sume importante în acţiuni menite să promoveze imaginea Mişcării Populare pe motiv că sunt fără rezultat deoarece bătălia reală se dă pe televizor.

,,În anumite situaţii este suficient… o ţaţă”

Contactat telefonic de Realitatea Oltului pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la demisia preşedintelui MP Olt, fostul senator Marin Bobeş a refuzat să-i dea un drept la replică lui Marian Vasile. ,,Am aflat şi eu din presă ce a spus Marian, nu am să mă apuc acum să fac ce a făcut el. E foarte urât că a vorbit aşa despre mine. Nu am să devin ţaţă. În anumite situaţii este suficient… o ţaţă. Nu am făcut absolut nimic pentru a-i lua locul. Este adevărat că am fost la Bucureşti, la o întâlnire cu conducerea partidului dar am fost convocat pentru o discuţie pe seama stării organizaţiei. Noi nu aveam organiaţii, nici candidaţi şi preşedintele refuza obsesiv să organizeze alegeri pentru conducerea aorganizaţiei aşa cum se întâmplase în mai toate judeţele. Se apropie alegerile şi noi stam foarte prost. La aceste discuţii nu am fost singur ci cu alţi colegi, cinci la număr. Printre ei nu se afla, aşa cum susţine el şi Gabi Diaconu. Nu am avut niciun fel de discuţii cu acesta pe tema partidului. El era acolo pentru o întâlnire cu un coleg… Gabi Diaconu nu este membru al MP”, a spus Bobeş.

El şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. ,,Voi candida sigur pentru conducerea organiaţiei şi sper să câştig. Oricne doreşte poate candida”, a spus secretarul general al popularilor olteni care a catalogat demisia lui Vasile drept un gest de laşitate şi neputinţă.

,,Marian Vasile a demisionat pentru a nu intra în competiţie. Ar fi fost foarte ruşinos pentru el să participe şi să ia câteva voturi din partea sutelor de participanţi”, a precizat Bobeş.  Deşi mai e ceva timp până la conferinşa judeţeană de alegeri şi, implicit, ocuparea funcţiei de preşedinte legitim, acesta şi-a stabilit deja obiectivele pe care şi le propune pentru scrutinul din vară.

,,Vreau ca la nivel de judeţ să obţinem un scor de peste 10% care să ne permită să avem 4-5 consilieri judeţeni. La nivel de Slatina, scorul trebuie să fie mai bun, undeva spre 18%. Va fi foarte greu dar nu imposibil. Mai întâi trebuie să punem la punct structura teritorială. Deocamdată avem cam 30 de organizaţii locale şi doar în jumătate dintre ele candidaţi desemnaţi la fotoliile de primari. O atenţie deosebită trebuie acordată municipiului Slatina. Pentru a obţine un rezultat bun trebuie să venim în faţa electoratului cu un candidat foarte bun. Vom face două sau chiar trei sondaje de opinie pentru a ne lămuri cum stăm şi cine poate maximiza cel mai bine imaginea partidului. Vom introduce în aceste sondaje mai mulţi oameni de la noi. Până la o altă decizie, candidat rămâne Victor Iacobescu. Dacă el va sta cel mai bine în sondaje, vom merge mai departe cu el dacă nu, asta este. Scopul nostru este să venim în faţă cu ce avem mai bun”, a susţinut Bobeş care nu a exclus categoric o candidatură a sa la funcţia de primar al Slatinei.

,,Nu exclud o ventuală candidatură. Aştept să vedem rezultatele sondajelor pe care le vom comanda şi conducerea organizaţiei va lua, pe baza lor, o decizie pe care şi-o va asuma” a precizat fostul senator. Cât priveşte desemnarea unei conduceri valide pentru MP Olt, acest lcuru se va întâmpla pe 23 ianuarie, când va avea loc conferinţa judeţeană de alegeri. Nu se ştie încă dacă la lucrările acesteia va fi prezent şi fostul şef al statului, Traian Băsescu.