Competiția între școli pentru premii între 2.000- 40.000 euro, prelungită până pe 15 februarie

- Școala Nr.2 Caracal- prima la punctaj, „Eugen Ionescu” Slatina- prima la aprecieri

336
Activitățile de ecologizare sunt apreciate cu cele mai mari punctaje

Nu mai puțin de 1371 de școli din întreaga țară, printre care și 32 din județul Olt au intrat într-o competiție acerbă de activități extrașcolare, menite să le aducă premii de zeci de mii de euro. Olimpiadele Kaufland au mobilizat atât elevii, cât și cadrele didactice, care se întrec în organizarea celor mai reușite activități, care să le plaseze școala în topul celor mai apreciate. Fie că este vorba de activități de creativitate și tradiții (creații literare, dans, muzică, expoziții interne, teatru, design vestimentar, parade, etc), activități de mediu (eco bricolaj, plantare copaci, ecologizare, reciclare, etc), sport și sănătate sau știință, cultură, educație (educație financiară, estetică urbană, internet, prim ajutor, orientare profesională, vizite culturale sau informative), fiecare activitate este fotografiată sau filmată, rodul muncii în echipă fiind apreciat prin punctaj și like-uri.

OlimpiadeleK este un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării. Activităţile pe care şcolile le aleg au putut fi înscrise până pe 31 decembrie, până pe 29 februarie acestea trebuind să arate ce au făcut. Însă, organizatorii le-au pregătit o surpriză celor care nu au reușit să se mobilizeze până acum, prelungind termenul de înscriere a activităților până pe 15 februarie.

Până acum au fost validate 37.489 activități și așteaptă validarea alte 40.087. Din Olt, Cel mai bun punctaj de până acum aparţine Şcolii Gimnaziale Nr.2 Caracal- 7170 puncte, urmată de Școala Găneasa- 6820p, Școala Bircii- 6760p, „Ștefan Protopopescu” Slatina- 6100p și „Gheorghe Popescu” Mărgineni- Slobozia- 5980 de puncte. În ceea ce privește aprecierile, Școala „Eugen Ionescu” Slatina este pe primul loc, cu 252 aprecieri.

În cadrul acestui program vor exista două etape de premiere: una pentru cei care iau repede startul (Top Hărnicuți) și alta pentru cei care punctează cele mai multe activități până la finalul programului (Top Fruntași). Topul Hărnicuților îi include pe cei care au luat rapid inițiativa și au realizat deja mai multe activități până pe 30 noiembrie. Vor fi acordate 100 de premii a câte 2.000 de euro primilor clasaţi. Topul Fruntașilor îi include pe cei mai consecvenți 103 participanți, care vor cumula un punctaj bun în baza activităților realizate până la finele lunii februarie. Acestora le vor fi acordate 101 premii a câte 20.000 de euro, un premiu de 30.000 de euro şi unul de 40.000 de euro.