11 dosare penale pentru articole pirotehnice ilegale

130

Nu numai jandarmii au controlat în această perioadă legalitatea comercializării sau folosirii materialelor pirotehnice (artificii, petarde, etc), ci şi poliţiştii. Începând cu data de 17 noiembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu sprijinul celor de ordine publică, din cadrul I.P.J. Olt, acţionează în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru descoperirea celor care încalcă prevederile legale din acest domeniu. Acţiunea „Foc de artificii” se va desfăşura până pe 4 ianuarie 2016.
Până în ziua de Crăciun, oamenii legii au desfăşurat la nivelul judeţului Olt 90 de activităţi de control, în urma cărora au fost constatate 11 infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale. Au fost confiscate 30.652 de articole pirotehnice, masa acestora fiind de 23 kg.
Potrivit IPJ Olt, în această perioadă au fost monitorizate trei jocuri de artificii, nefiind înregistrate răniri, incendii sau explozii urmate de distrugerea de bunuri materiale, ca urmare a folosirii materialelor pirotehnice.