Un parc modernizat, cadou pentru corăbieni

443
Cu ajutorul fondurilor europene, administraţia corăbiană a schimbat radical imaginea singurului parc din localitate

Administraţia locală din oraşul de pe malul stâng al Dunării a recepţionat, la mijlocul acestei săptămâni, lucrările de modernizare şi reabilitare a Parcului Central, efectuate de firma Conrem Slatina. Acestea au început în primăvară şi au fost susţinute financiar din bani comunitari şi de la Guvern.

Proiectul privind reamenajarea parcului din Corabia a fost realizat prin Programul Operaţional pentru Pescuit, prin Grupul Local „Prietenii Pescarilor Olteni”. Valoarea totală nerambursabilă  a lucrărilor de modernizarea şi reabilitarea s-a ridicat la 1,3 milioane de lei.

În parc s-au realizat, printre altele, conform proiectului depus şi admis spre finanţare, lucrări de sistematizare a aleilor, cu decopertare a aleilor existente şi refacere a lor, înlocuirea elementelor de mobilier urban deteriorate şi învechite cu unele moderne. În locul fântânii arteziene a fost construit un foişor modern, dotat cu măsuţe pentru şah şi remi, iar intrările în parc au fost modificate astfel încât să răspundă tematicii parcului: aceia de grădină publică a pescarilor din zonă. Tot în parc a fost amenajat un loc de joacă pentru copii, dotat cu echipamente moderne, s-a schimbat sistemul de iluminat, adoptându-se cu unul modern, economic şi s-au amplasat două toalete ecologice.