Emil Moţ, candidat oficial al PSD pentru Primăria Slatina

882

Social-democraţii olteni au anunţat în această după amiază, oficial, numele candidatului la fotoliu de primar al Slatinei: Emil Moţ. Totul s-a întâmplat în cadrul unei întâlniri festive de la care nu au lipsit liderii PSD Olt, colegii din Camera Deputaţilor, rudele şi prietenii. Preşedintele executiv al social-democraţilor din judeţ, Marius Oprescu, a susţinut că la baza desemnării deputatului Emil Moţ drept candidat la Primăria Slatina au stat mai multe studii sociologice realizate în acest sens, în ultimul an.

Câteva sute de social-democraţi au luat parte la ceremonia în cadrul căreia s-a făcut anunţul candidaturii deputatului Constantin Stelian Emil Moţ la funcţia de primar al Slatinei.

În cuvântul rostit cu această ocazie, alesul PSD Olt, pentru a ocupa cel mai important fotoliu de edil din judeţ, a făcut referire la o serie de priorităţi pe care şi le-a stabilit în urma consultărilor pe care le-a avut cu slătinenii. Printre altele, Moţ a susţinut că va continua o serie de proiecte demarate de predecesorii săi, dar şi că va demara şi altele care au fost cerute de locuitorii municipiului. Din prima categorie fac parte proiectele care vizează anveloparea blocurilor din Slatina, amenajarea de locuri de parcare, modernizarea cartierelor şi investiţiile în transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina într-o unitate sanitară modernă. Cât priveşte proiectele noi, candidatul social-democrat a făcut referire la unele care să rezolve probleme precum ,,câinii vagabonzi”, siguranţa cetăţenilor şi nevoia de locuri de muncă. El a susţinut că prin dezvoltarea Parcului Industrial şi susţinerea IMM-urilor, se pot crea peste 2000 de locuri de muncă noi.
,,Am acceptat această propunere cu onoare şi cu responsabilitate. Un primar trebuie să fie lângă oameni şi să le cunoască problemele. Să ştiţi că slătinenii au multe probleme pe care eu le cunosc”, a susţinut candidatul social-democrat.

Toţi cei prezenţi care au urcat la tribună au avut doar cuvinte de laudă la adresa celui desemnat să-I reprezinte în campania electorală din vara viitoare. Indiferent de vârstă sau funcţie, toţi au avut doar cuvinte de laudă.  Dincolo de părerile personale ale unora dintre social-democraţi cu putere de decizie în orgaizaţie, pentru desemnarea lui Emil Moţ drept candidat oficial la funcţia de primar al Slatinei, s-a ţinut cont şi de părerile locuitorilor aflate cu ocazia unor studii sociologice.
,,Desemnarea lui Emil nu a fost făcută pentru a face pe plac cuiva ci a avut la bază unele studii sociologice pe care le-am realiat cu scopul de a afla părerea slătinenilor în acest sens”, a spus Marius Oprescu, preşedintele executiv al social-democraţilor din judeţ.
,,Emil este un tânăr capabil, care corespunde cerinţelor slătinenilor”, a susţinut preşedintele organizaţiei de pensionari din PSD Olt, Marin Postolache.
,,Îl cunosc pe Emil de foarte mulţi ani. Am fost colegi de bancă şi de facultate. Pot spune că este cel mai bun candidat pentru funcţia de primar. Are de partea sa entuziasmul şi puterea de muncă caracteristice vârste, se poate baza pe cei 10 ani de experienţă administrativă şi politică dar şi pe o pregătire solidă”, a susţinut deputatul Daniel Bărbulescu.

Liberalii au anunţat că, în urma unui sondaj intern, au decis să-l ,,arunce” în ,,bătălia” pentru Primăria Slatina pe profesorul Marius Bălaşa. Un alt contracandidat al social-democratului Emil Moţ este, din partea Mişcării Populare, profesorul Victor Iacobescu. Cât priveşte anunţul candidatului UNPR pentru administraţia slătineană, în persoana lui Emil Albotă, acesta se lasă aşteptat. Deocamdată Uniunea pentru Progresul României nu a luat o decizie cu privire la modul cum vor merge în alegeri: sub propria siglă sau în alianţă.