Şefii ISU Bucureşti, la DNA

702
Secretarul de stat Raed Arafat a recunoscut că nu a fost informat de şefii ISU despre situaţia de la Colectiv.

Cei trei şefi ai ISU Bucureşti-Ilfov, inspectorul-şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Schiopu şi adjunctul Giani Aldoiu, au fost suspendaţi din funcţii la aproape o lună de la tragedia din clubul Colectiv. Astăzi ei au fost aduşi cu mandate la DNA, la solicitarea procurorilor militari din cadrul DNA.

Ei sunt audiaţi în dosarul în care au fost puşi sub învinuire cei doi angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă care se pare că ar fi fost la clubul Colectiv, ar fi făcut verificări, dar nu ar fi luat măsurile care se impuneau pentru prevenirea incendiului.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în şedinţa de guvern, că vrea să se asigure că ei vor fi demişi şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

Jurnalistul de investigații, Cătălin Tolontan, a demonstrat că şefii ISU ştiau că în clubul Colectiv se organizau concerte. El a declarat cu puţin timp în urmă, la un post central de televiziune, că ancheta în cazul Colectiv nu se va opri la Bucureşti şi nu la nivelul ISU. El a susţinut că ancheta ISU trebuie să se soldeze, în primul rând, cu suspendarea sponsorizorilor făcute către ISU.