Oamenii lui Tăriceanu, supuşi la probe de… popularitate

268
Bircea şi Ciugulea, candidaţii ALDE pentru Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt

ALDE pare să fie ultima formaţiune politică spre care se îndreaptă românii. Liderii organizaţiei de la Olt se laudă că au reuşit deja să-şi înfiinţeze organizaţii în majoritatea localităţilor. Dacă foştii lor colegi de la PNL se plâng că nu găsesc candidaţi pentru unele primării, liberal-democraţii au decis să apeleze la sondajele de opinie pentru a-şi selecta oamenii pe care să-i arunce în competiţiile electorale pentru unele primării.
Într-un comunicat de presă, remis redacţiei Realitatea Oltului de către Biroul de presă al ALDE Olt, se arată că ,, în oraşul Piatra Olt, numărul şi valoarea oamenilor dornici să activeze în noua formaţiune a depăşit aşteptările”. Mai marii liberal-democraţilor susţin că nu doar numărul de membri care au venit în organizaţie e mare, ci şi al celor care vor să candideze la funcţia de primar. Cum doar unul poate reprezenta partidul, mai-marii ALDE au decis să-i supună pe cei doi membri interesaţi- Gheorghe Udrescu şi Ilie Sterie unei probe de popularitate ,,în cadrul unui sondaj”.
Aceeaşi soluţie a fost aleasă şi pentru municipiul Slatina. Potrivit celor susţinute de conducerea organizaţiei judeţene a partidului condus de fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, din această organizaţie şi-au anunţat dorinţa de a intra în campania electorală de anul viitor atât copreşedintele Ioan Ciugulea, cât şi actualul viceprimar Cristian Bircea, şef al structurii municipale.
Indiferent cine va fi indicat de sondaje ca fiind cel mai bine cotat în opţiunile locuitorilor municipiului, cei doi foşti urmaşi ai Brătienilor vor continua să rămână prieteni.