Rebrenduirea progresiştilor, anunţată la Olt

55

Reprezentanţii UNPR din Oltenia s-au întâlnit luna trecută în Olt, la Scorniceşti, în cadrul reuniunii regionale de ,,rebrenduire a partidului”, după cum a susţinut însuşi preşedintele Gabriel Oprea, prezent la eveniment.

Sub conducerea liderului din Olt al progresiştilor, senatorul de Ialomiţa – Ion Toma, reprezentanţii olteni ai partidului au aprobat o rezoluţie prin care au fost trasate direcţiile pe care va acţiona partidul în viitor. Documentul autentificat prin semnătura celor cinci lideri ale organizaţiilor din Oltenia – senatorul Ion Toma (preşedinte UNPR Olt), Gheorghe Bică (preşedinte UNPR Dolj), Gheorghe Cocina (preşedinte UNPR Gorj), deputatul Constantin Mazilu (preşedinte UNPR Vâlcea) şi Alin Tiberiu Nicolicea (preşedinte UNPR Mehedinţi), dar şi de preşedintele Gabriel Oprea, prevede susţinerea dezvoltării comunităţilor regiunii sud-vest Oltenia şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor săi, prin acţiunea energică şi eficientă a autorităţilor locale în colaborare strânsă şi directă cu autorităţile centrale.

S-a decis cu acea ocazie şi “lansarea unui moratoriu care să fie agreat de toate formaţiunile politice prin care orice măsură legislativă sau administrativă care are ca obiectiv final reducerea sărăciei şi creşterea accesului şi a calităţii actului de educaţie să fie susţinută complet şi fără niciun fel de reţineri de natură politică în forul competent pentru adoptare”.

Cât priveşte relaţia UNPR cu partenerii de guvernare, dar în special cu PSD, aceasta a fost caracterizată drept una foarte bună de către coordonatorul regiunii Oltenia, senatorul Ion Toma. Acesta a mai susţinut că la alegerile europarlamentare, UNPR va candida pe listă comună cu PSD, în cadrul Alianţei de Centru-Stânga şi că partidul va primi un loc eligibil pe aceasta, loc pe care, cel mai probabil, va candida senatorul de Bacău Damian Drăghici.

Toma a mai susţinut că la aceste alegeri, ACD va obţine cele mai bune rezultate mai ales că Oltenia este un cunoscut bazin social-democrat. Potrivit liderului UNPR, acest bazin este, încă, insuficient exploatat. Şi, Ion Toma, ştie ce spune. Mai ales că este cel care a fost în fruntea social-democraţilor mult timp, este politicianul care a pus la punct infrastructura politică a ceea ce este astăzi PSD Olt. O infrastructură în care baza o reprezintă primarii acestui partid, pe care senatorul UNPR de astăzi-Ion Toma, i-a ajutat să-şi îndeplinească promisiunile făcute electoratului, dar şi partidului sub sigla căruia au ajuns în fruntea comunităţilor din care fac parte.

Toate acestea nu au fost uitate de edili, cum nici Ion Toma nu poate uita că tot ce a construit în politică a construit cu ajutorul lor.

Relaţia specială dintre primarii din judeţ şi actualul lider al organizaţiei judeţene, dar senator de Ialomiţa, a fost şi va rămâne una specială, a susţinut demnitarul la întâlnirea cu ziariştii care a urmat întâlnirii regionale a progresiştilor olteni.

Calităţile de lider ale senatorului Ion Toma se văd şi în UNPR, partid care la Olt, în ciuda unui PSD aflat pe val şi a unui PNL în ascensiune, a reuşit să obţină şase primari, la scrutinul din vara anului trecut. Aceleaşi calităţi care l-au propulsat foarte repede pe demnitar în fruntea acestei formaţiuni politice.