Preşedintele IRL despre viitorul PNL: Tăriceanu va fi viitorul preşedinte

77

Iniţiativa România Liberală (IRL), asociaţia care-şi doreşte coagularea forţelor de dreapta, şi-a lansat săptămâna trecută, structura judeţeană, în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte câţiva dintre membrii iniţiatori. Astfel, mass-media locală a aflat că în fruntea acestei structuri se află ex-candidatul PP-DD la Senat în Colegiul 1, Marian Florescu, fost UNPR-ist.

Printre reprezentanţii conducerii IRL care s-au întâlnit cu ziariştii din Olt s-au numărat Vlad Moisescu, fost preşedinte al  PNL sector 1 Bucureşti, exclus din partid, ex-deputatul liberal Diana Tuşa şi deputatul Forţei Civice-Dan Popescu.

Potrivit lui Moisescu, care este şi preşedintele Iniţiativei România Liberală, organizaţia şi-a propus coagularea forţelor de dreapta deoarece consideră că doar astfel românii pot avea o viaţă mai bună. El a dat ca exemplu perioada guvernării Tăriceanu, când… românii o duceau mai bine iar autorităţile locale aveau bani pentru derularea proiectelor importante pentru comunitate.

Moisescu a mai susţinut în cadrul întâlnirii că asociaţia pe care o conduce are susţinerea mai multor persoane publice importante care, însă, din motive diverse, nu s-au înscris în ea. În acest sens a fost dat şi un exemplu în persoana fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu. Ex-liberalul nu s-a sfiit să facă publice anumite poziţii pe care le are faţă de conducerea PNL şi a susţinut că viitorul preşedinte al acestui partid va fi chiar susţinătorul IRL –Călin Popescu Tăriceanu, care a mai îndeplinit această funcţie.

Considerente legate de PNL, mai precis de ce se întâmplă în acest partid, sub conducerea lui Crin Antonescu, a făcut şi Diana Tuşa.

Cel numit în struntea structurii oltene le-a prezentat ziariştilor care au dat curs invitaţiei la conferinţa de presă şi vreo trei persoane necunoscute, despre care a susţinut că reprezintă conducerea IRL Olt. Cât despre demersurile de a coagula forţele de dreapta, scopul organizaţiei, Florescu a susţinut că ele  vor avea loc de acum în colo, după lansarea IRL Olt. Nu prea am reuşit să aflăm care sunt forţele de dreapta pe care Iniţiativa România Liberală doreşte să le coalizeze pentru a crea o dreaptă puternică, capabilă să echilibreze balanţa pe scena politică românească.