Începând de luni, absolvenții de liceu încep simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2025. Cei din Olt speră în rezultate mai bune decât la evaluarea județeană unde, la fel ca și anul trecut, au avut rezultate slabe. Matematica a îngenunchiat trei sferturi dintre liceeni.
Absolvenții de liceu din județul Olt, circa 2700, vor susține simularea județeană a examenului de Bacalaureat în perioada 24 – 27 martie. Probele încep la ora 9:00. Accesul candidaților în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Lucrările vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Rezultatele se comunică individual, nu prin afișare. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, pentru stabilirea unor măsuri care au scopul de a îmbunătăți performanțele școlare, în perspectiva examenelor din vara acestui an. Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog, cu excepția cazurilor în care există solicitări scrise în acest sens.
La simularea judeețană, organizată în Olt în perioada 14-17 ianuarie, la probele la română și la materia obligatorie a profilului, rezultatele au fost unele slabe. La prima probă procentul notelor peste 5.00 a fost de 68,1%, iar procentul de promovabilitate (ce presupune note peste 6,00) de 49,14%. La cea de-a doua probă- matematică și istorie- procentul notelor peste 5.00 a fost de 44,11%, iar cel de promovabilitate 38,72%.
Examenului de Bacalaureat 2025, prima sesiune, a debutat deja cu probele de evaluare a competențelor, care au fost susținute în perioada 27 ianuarie – 7 februarie. Probele scrise se desfășoară între 10 și 16 iunie.