APM Olt: Doar 7 localități din Olt cu containere pentru deșeuri textile

1260

De la începutul acestui an , primăriile sunt obligate, pe lângă colectarea separată cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă, să asigure spații şi pentru colectarea deșeurilor textile din deşeurile municipale. Potrivit situației APM Olt, doar în șapte localități din județ s-at fi asigurat și containere speciale pentru deșeurile din îmbrăcăminte și încălțăminte.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului Olt reamintește autorităţilor administraţiei publice locale la nivel de comune, oraşe şi municipii că au obligația să asigure spaţiile necesare pentru colectarea separată a deşeurilor, ţinând cont de reglementările urbanistice şi de cele emise de Ministerul Sănătăţii, dotarea acestora cu containere specifice fiecărui tip de deşeu și  de a dezvolta în mod corespunzător centrele înfiinţate pentru a oferi populaţiei posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deşeuri de hârtie şi carton, sticlă, metal, materiale plastice, lemn, textile, ambalaje, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deşeuri de baterii şi acumulatori, ulei vegetal uzat şi deşeuri voluminoase, inclusiv saltele şi mobilă.

,,Pentru colectarea deșeurilor textile la nivelul județului Olt, până la această dată primăriile orașelor și municipiilor din județul Olt au stabilit locații pentru puncte de colectare sub formă de containere a acestor tipuri de deșeuri textile, astfel: Primăria mun. Slatina (1 container), Primăria mun. Caracal (3 containere), Primăria orașului Balș (3 containere), Primăria orașului Corabia (3 containere), Primăria orașului Drăgănești-Olt (1 container), Primăria orașului Scornicești (7 containere), Primăria comunei Vulpeni (7 containere). Adresele acestor locații vor fi facute publice de către primăriile de municipii, orașe și comune din județul Olt. Prin crearea acestei infrastructuri accesibile și eficiente, cât și prin dezvoltarea acesteia, cetățenii vor fi încurajați să participe activ la reciclarea deșeurilor, contribuind la reducerea cantității de deșeuri care ajung în natură sau sunt incinerate,, anunță APM.

Totodată, agenția de medium ai atenționează și producătorii de deșeuri  și deținătorii de deșeuri asupra obligaţiei de a colecta deşeurile separat şi să nu le amestece cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite.