CNAS: Condițiile în care asigurații pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripție electronică utilizată în sistemul de asigurări sociale de sănătate

99

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis care sunt condițiile în care asigurații pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripție electronică utilizată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Prescrierea vaccinurilor se efectuează conform protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, de medici de toate specialităţile aflaţi în contract cu o casă de asigurări de sănătate, în urma consultației sau la externarea din spital, iar prescripția medicală electronică pentru aceste medicamente este valabilă 30 de zile.

Categoriile de populație care beneficiază de prescrierea, eliberarea şi decontarea în regim de compensare a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunităţii active sau pentru prevenirea unor boli transmisibile sunt cele din imagine!

Aceste vaccinuri sunt cuprinse în sublista E de medicamente compensate[2] , în secţiunea E1 pentru cele compensate 50% din prețul de referință și în secțiunea E2 pentru cele compensate 100% din prețul de referință.

Administrarea vaccinurilor din sublista E se efectuează de medicii vaccinatori (medici de familie, epidemiologi, de boli infecţioase, pediatri sau medici din orice altă specialitate care au un atestat de vaccinologie) sau de farmaciștii vaccinatori în cazul vaccinului gripal.
Lista farmaciilor în care poate fi administrat vaccinul gripal este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătății, la adresa https://ms.ro/…/pacienti/farmacii-%C8%99i-drogherii/ .