Cu una dintre cele mai bune echipe de robotică din țară, clasată recent printre primele din lume la Chicago Robotics Invitational 2024 USA, Colegiul Național ˮRadu Greceanuˮ are în această perioadă deschise porțile copiilor interesați de programare și robotică. Deja numeroși curioși au învățat cum să asambleze componentele pentru a da viață roboților.
Elevii interesați de lumea tehnologiei, care doresc să cunoască bazele programării și să construiască primii roboți simpli, pot afla din aceste taine ale tehnologiei chiar de la liceenii Colegiului Național ,,Radu Greceanu”, membri ai echipei EngiNeerds 2447. În această perioadă, colegiul slătinean organizează Zilele porților deschise, activitățile debutând pe 8 august și urmând a se încheia mîine, 14 august. Echipa de robotică dorește astfel să inspire și alți colegi prin proiectele și activitățile lor inovatoare. Cu atât mai mult cu cât a dobândit noi experiențe prin participarea la Chicago Robotics Invitational din Statele Unite ale Americii, competiție la care se s-au confruntat roboții a 40 de echipe din întreaga lume.
Programul Zilelor Porților Deschise cuprinde: prezentări și discursuri inspiratoare, prin împărtășirea experiențele din competițiile de robotică și prezentarea proiectelor la care se lucrează; workshop-uri interactive de programare și robotică, unde se pot învăța bazele programării și construi roboți simpli; demonstrații de roboți; mici concursuri de robotică unde participanții își vor putea testa abilitățile.
,,În data de 8 august, am deschis porțile lumii roboticii pentru copii. Am început cu o prezentare a echipei noastre și o introducere în domeniul roboticii, inclusiv conceptele FTC și FLL. Apoi, am construit primii noștri roboței, explorând componentele esențiale și învățând cum să le asamblăm. Am încheiat ziua cu o prezentare a diverselor proiecte realizate anterior, oferind participanților o imagine de ansamblu asupra activităților noastre.
În a doua zi de activități, 9 August, copiii au descoperit ingineria și programarea FTC, esențiale pentru competițiile de robotică. După teorie, au aplicat practic noile cunoștințe, construind și programând roboți competitivi!
În a treia zi de activități, 10 August, am construit un șasiu de bază pentru robot cu ajutorul echipei. Am învățat cum să mișcăm robotul și să utilizăm senzorii. Am încheiat cu un workshop FLL, explorând concepte și tehnici avansate pentru competiții!ˮ, a prezentat echipa activitățile desfășurate până acum, postând pe pagina de socializare și imagini: