ANM: Val de căldură extins și intensificat. Oltul, sub coduri portocalii astăzi și mâine

74

Valul de căldură a cuprins întreaga țară și se va intensifica, anunță meteorologii.


Val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat anunță pentru astăzi, 10 iulie, Administrația Națională de Meteorologie, printre zonele afectate fiind și județul Olt.

 ,,În județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București valul de căldură va persista și se va extinde. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală,, anunță ANM.

Și mâine, 11 iulie, județul olt se va afla sub Cod Portocaliu de caniculă.

 ,, În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală,, mai atenționează meteorologii.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.