Temperaturi tropicale pentru Olt: astăzi Cod Galben, mâine Portocaliu de caniculă și aer irespirabil

248

Valul de căldură se extinde și se intensifică astăzi și mâine, meteorologii prognozând temperaturi tot mai ridicate și ar irespirabil.

Județul Olt se află, potrivit prognozei ANM, sub Cod Galben astăzi de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

 ,,Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități,, anunță ANM. Meteorologii mai atenționează că, local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Ziua de mâine se anunță și mai caldă. Județul Olt se află sub Cod Portocaliu.

 ,,În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități,, mai spun meteorologii.

Și pentru mâine ANM atenționează că minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală), iar valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.