Două zile sub Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru județul Olt

317

Săptămâna începe sub o cupolă de foc, valul de caniculă lovind mai ales sudul țării. Județul Olt se află astăzi și mâine sub coduri galbene.

Meteorologii anunță pentru astăzi, 8 iulie, COD GALBEN de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat, printre județele afectate fiind și Oltul.

,,Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități,, anunță ANM.

Pentru mâine, 9 iulie, Codul Galben se extinde.

,,Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade și local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală,, mai anunță meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie mai atenționează că valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara.