Paul Stănescu: Ciolacu va decide dacă vrea sau nu să candideze. Nu aș accepta un candidat independent

92

După ce liderii coaliției au convenit să meargă cu candidați proprii la prezidențiale, Marcel Ciolacu ia în calcul ia în calcul susținerea unui independent pentru scaunul de la Cotroceni. Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu a declarat că la finele lunii august Congresul va decide și președintele Ciolacu se va hotărî dacă va candida sau nu, însă personal nu ar accepta un candidat independent.

„Voi propune varianta la Congres, să vedem dacă partidul acceptă”, a declarat președintele Marcel Ciolacu despre susținerea unui candidat independent la prezidențiale de către PSD.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri că cel mai probabil congresul partidului va avea loc la sfârşitul lunii august şi va avea două componente – alegerea conducerii partidului şi stabilirea candidatului la Preşedinţia României.

„Lucrurile stau aşa: probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a congresului. La congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente, o componentă de alegerea conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României. Astea vor fi două subiecte. (…) Sunt două lucruri concrete, CPN în care se va hotărî un congres, probabil la sfârşitul lunii august, şi acolo se va decide tot. (…) Ce îmi doresc eu de la PSD – candidatul pentru Preşedinţia României să fie un membru PSD. Dar nu ceea ce îmi doresc eu va spune şi congresul. Eu, ca simplu membru de partid, dacă vreţi, nu aş accepta un candidat independent. (… „Partidul validează o candidatură, că e membru de partid, că este din afara partidului, dar preşedintele partidului are şi el o opţiune personală. El, dacă vrea să candideze, totuşi trebuie să fie validat de partid şi Marcel Ciolacu trebuie să fie validat de partid. El, ca preşedinte, ca membru de partid şi ca om, are opţiunea lui, candidez sau nu candidez. Probabil că îşi va anunţa candidatura mai târziu sau nu, dar asta depinde şi de el, pentru că nu poate să meargă cineva care nu îşi doreşte să candideze. Asta ştie numai domnul Ciolacu, nu ştim noi, nici eu, nici domnul Tudose, nici Grindeanu. E opinia personală a preşedintelui nostru”, a spus Stănescu.