Microbuze nepoluante pentru transportul public în Osica de Sus și Șopârlița

40
Imagine cu rol ilustrativ (foto internet)

Tot mai multe primării din județul Olt intenționează să asigure transportul public al cetățenilor prin achiziționarea de microbuze electrice cu ajutorul fondurilor PNRR. Vor circula curând cu mijloace de transport local în comun cetățenii din Osica de Sus și Șopârlița.

Proiectul ,,Mobilitate verde în comunele Osica de Sus și Șopîrlița prin achiziționarea de microbuze nepoluante în scopuri comunitare,, are o valoare de 3.514.807,80 lei și vizează cumpărarea de către administrațiile locale ale celor două comune a 2 microbuze electrice destinate transportului în comun al cetățenilor. Achiziția mijloacelor de transport nepoluante și stațiilor de încărcare aferente se află la licitație, ofertele fiind aștepatte până pe data de 10 iulie.

Înființarea acestui serviciu public nu are doar scopul de a asigura o alternativă de transport pentru cei care nu au autoturisme persoane, ci și de a încuraja transportul nepoluant în urbe prin diminuarea traficului rutier și încurajarea folosirii transportului în comun.