Spitalul Județean Slatina preia deșeurile medicale de la populație

98

Oltenii care dețin medicamente expirare, diverse dispozitive medicale sau medicamente pe care nu el mai folosesc le pot duce la punctul de colectare special amenajat la Spitalul Județean Slatina. Acesta a devenit funcțional începând de astăzi și va fi deschis în zilele de luni, miercuri și vineri între orele 13.00 și 15.00.

spitalul Județean de Urgență Slatina a anunțat astăzi deschiderea în incinta unității medicale a unui punct de colectare a deșeurilor de medicamente de la populație.

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație sunt reprezentate de medicamente cu termenul de valabilitate depășit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente care au recipiente deteriorate, medicamente retrase de pe piață, seringi folosite, dispozitive cu insulină, etc.

„Spațiul destinat colectării deșeurilor de medicamente de la populație este situat în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina, lângă depozitul de deșeuri medicale, marcat corespunzător, oferind un acces facil al cetățenilor la recipientele de colectare, etichetate corespunzător în funcție de categoria deșeurilor și dotate cu sistem antiretur, într-o zonă acoperită, supravegheată video și de personalul de pază al unității sanitare”, a transmis conducerea SJU Slatina, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, cetățenii pot preda la punctul special de colectare din incinta unității medicale: Deșeuri de medicamente citotoxice si citostatice, Deșeuri de medicamente, altele decât cele citotoxice și citostatice, Deșeuri de medicamente aflate în stare lichidă care sunt conținute într-un recipient cu potențial înțepător-tăietor (fiole de sticlă, seringi preumplute cu reziduu de medicamente sau goale), Deșeuri de medicamente aflate în recipiente sub presiune

Predarea se poate face în zilele de luni, miercuri și vineri, în intervalul 13.00-15.00