Procesul de validare a alegerilor din Olt a fost întrerupt. Hotărârea este ilegală

897

Membrii secțiilor de votare din Olt care nu au apucat să predea procesele-verbale și sacii cu voturi, obligați să-i depoziteze în biroul de circumscripție, sub pază, de o hotărâre a BEJ. Președintele BEC susține că aceste hotărâri, date în mai multe județe, sunt ilegale.

Biroul Electoral Județean  a hotărât în această seară suspendarea  operațiunilor de verificare si centralizare a p-v de consemnare a rezultatelor votării începând cu data de 10.06 ora 20 până pe 11.06, ora 8. Hotărârea a venit după ce sute de membri ai birourilor de secție și forțe de ordine au fost umilite astăzi.

Prin acest document s-a decis ca pentru toate secțiile reprezentate la BEJ să se facă verificările necesare în cursul serii, iar pentru ceilalți să se păstreze documentele și saci cu voturi la birourile de circumscripții, sub pază.

Astfel de hotărâri au mai fost date și în alte județe.

Președintele Biroului Electoral Central, Tonii Greblă, a declarat public, în această seară, că o astfel de hotărâre este ilegală și a făcut apel la cei implicați să nu întrerupă procesul electoral.