De Mezzo, demență netratabilă

671

De Mezzo, am avut dreptate! Trebuie să te tratezi, băiete! Ultima ta postare dovedește fără tăgadă că ai probleme grave. Mă, dementule, dacă prostiile legate de sumele pe care le-ar fi primit ziariștii amitiți de tine de la Primăria Slatina ți-au fost furnizate de vreun tembel contracost, cere-i banii că și-a bătut joc de tine. Eu nu am avut și nu am contract cu Primăria Slatina.  Având în vedere intenția ta prin cele afirmate, de denigrare, te anunț că ne întâlnim în instanță. Nu-ți voi cere decât suma pe care tu a-i anunțat-o: 6500 de euro. Voi fi un om bogat dacă stau să fac un mic calcul aritmetic: 6500X12 luni…. Te anunț că în cariera mea de 33 de ani de presă este primul proces pe care-l intentez unei alte persoane. Am mai avut procese dar intentate de alții. M-am apărat singură și le-am câștigat pe toate. La fel voi proceda si cu tine.  Așa că… treci la adunat banii că, promit public, nu vei scăpa!

Aproape plângând, Demențo, candidatul PNL la Primăria Slatina, ne acuză  (pe mai toți ziariștii importanți, că l-am denigrat prin cele scrise,că i-am distrus imaginea construită ăn două decenii de muncă în sectorul privat, că nu ne-am gândit că are și el o mamă a cărei sănătate ar fi fost deteriorată de cele scrise, că are copii…

Păi, măi dementule, tu vorbești? Noi, cei pe care ne-ai jignit din prima săptămână când ai ajuns în Prefectură, am avut conversația cu copila aia de doar 15 ani sau tu? Eu ți-am filmat iubita, amanta sau partenera de viață dezbrăcată, cu buricul desenat? Eu am filmat scârboșeniile ăle  și le-am păstrat în laptop sau tu? Și, sinceră să fiu, sunt convinsă că tu le-ai dat ,,scurse” pentru presă. De ce, nu am idee pentru că, slăvă Domnului, nu am luat-o razna ca să știu ce a fost în căpățâna ta plină cu venin… Noi i-am afectat  sănătatea mamei tale sau tu? Cât despre copiii tăi… În primul rând tu trebuia să te gândești la ei… Când spui prostii pe care nici tu nu le crezi tu te gândești la cineva? A nu-ți place când ziariții îți plătesc cu aceeași monedă… Când semeni vânt culegi furtună….

Iată cine ești! Asta i-a afectat sănătatea mameitale și le-a dat viața peste capcopiilor tăi, dementule!  Duduiei acesteia cum i-au picat filmările? Atentie doamna profesoară de la Liceul Economic care ați ieșit la cafea cu individul…. Poate apar și cu dumneavoastră?!

Eu, sincer, mă bucur de postarea ta pentru că am șansa să câștig niște bani grămadă. Pentru că ne întâlnim în instanță. Eu pot dovedi cele susținute. Vreau să văd cum te descurci tu…

Revenind la prostiile spuse slătinenilor să comentăm puțin doar pe cele mai mari:

 1. Avem cea mai scumpă apă din țară. MINCIUNĂ. Apa este, adevărat, scumpă- locul 13 din 42, ceea ce înseamnă altceva. Prețul ei nu are nicio legătură cu Oltul că nu bem apă din râu ci din puțuri de mare adâncime.
 2. Străzile  arată ca după bombardamentele din Ucraina. MINCIUNĂ. Este adevărat că există și străzi deteriorate, unele neasfaltate dar… știi bine că nimeni nu mai are voie să finanțeaze lucrările de asfaltare dacă utilitățile nu sunt toate puse la punct. Și, mie mi se pare normal pentru că nu punem cărul înaintea boilor.
 3. Nu s-a făcut nimic în Slatina pentru tineri, în ultimii 8 ani, în vederea petrecerii timpului liber. MINCIUNĂ. Tocmai și-ai făcut campanie în cele două parcuri. Pentru că te-a deranjat interesut tinerilor pentru skate parc ai început să spui că este un pericol public. Acest sport nu este pentru domnișoare cu fustiță, este adevărat dar… era mai bine ca acești tineri să se dea cu placa pe scările de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau pe cele de pe Esplanadă? Era mai puțin periculos?
 4. Că deși suntem binecuvântați cu Oltul nu avem unde să facem baie. MINCIUNĂ. Spui că tu te înbăiai când erai copil în apele râului și ar trebui amenajat pentru așa ceva.Păi cine îțo d voie ție cîmd avem baraje pe Olt? Crezi că vir veni cei de la Hidroelectrica atunci când vor goli barajele să se roage de cineva să iasă din apă?
 5. Că primarul în funcție nu a făcut nimic pentru slătineni că nu-i pasă de ei. MINCIUNĂ. A făcut atât cât a putut și se vede. Tu ce ai făcut în ultimii 20 de ani pentru Slatina asta pentru care spui că ți se rupe sufletul? NIMIC.
 6. Administrația locală este plină de pile și oameni ai partidului. MINCIUNĂ. Nu știu toți angajați dar… unii sunt de zeci de ani prin primărie… nu i-a angajat Moț. Că la primărie mai lucrează și unii care sunt membrii PSD, adevărat. Eu nu pot să spun că au fost întâi membri și apoi angajați sau inevers.Tu sți? De la… București? Ce ar trebui să facă Moț, ce promiți tu că-i dai afară? Și cu statutul funcționarului public, ce faci? Te ștergi la fund?
 7. Faci tu asociații de proprietari cu costuri zero. MINCIUNĂ. Ceea ce spui înseamnă desființarea asociațiilor de proprietari ale căror conduceri sunt lese de oameni, este adevărat, olătiți din banii lor, și înființarea unui serviciu în subordinea primppriei. Doar că oamenii di acel serviciu trebuie plătiți și nu-i plătesc sponsorii tăi ci ar fi plătiți dtot  din banii oamenilor achitați sub formă de taxe și impozite. Evident cp, angajații ar fi  angajați pe bază de concurs… Mă faci să râd.
 8. Să plece administrația locală condusă de Moț și să vină una condusă de tine, profesionistă. MINCIUNĂ. Nu am nimic împotrivă să plece Moț, dar vreau să vină unul cu puțin peste capacitățile sale. Că nu este Moț cel mai mare primar din lume, dar, cu siguranță nu este nici unul de care să-și bată joc unul ca tine. Cât despre profesioniștii tăi… Unde sunt, că nu-i văd? Să nu-mi spui că te referi la Georgică pe care l-au dat afară de la CAO pentru că nu dădea pe la serviciu, sau de de domnul profesor care vrea să-i ia locul lui Voiculescu, dar nu ca proprietar de afacere  specială, sau de individul care face baie cu alcool și face ceva pe locuitorii municipiului, atunci când nu dă cu mătura în urma condamnării la muncă în folosul comunității… Pe care am auzit că-l pui viceprimar. Am înșeles de la unii liberali cărora a ajuns ă le fie rușine de acest statut că ți-ai găsit, de curând, și omul bun la toate care, abia pensionat, pe persoană, ți-a aduus și un partid pe hârtie. Și… mă opresc aici că nu are rost….
 9. Toate relele pământului sunt adunate în Slatina de ,,ciuma roșie”. Din cauza acesteia plecaă tinerii din oraș. MINCIUNĂ. Dacă nu ți-a spus nimeni până acum, eu am două surori plecate în afară, una de 30 de ani în SUA, cealaltă de vreo 15 la Londra. Și a plecat de la CJ Olt. Crezi că au plecat din cauza ,,ciumei roșii”? Eroare de calcul. Fiecare a avut motivul ei. Crezi că bor mai reveni? Nu, îți spun că nu. Iar plecarea lor nu are nicio treabă cu Emil Moț și nici cu PSD-ul. Așa au decis ele la un moment dat… dar eu nu am plecat și nu plec niciodată din orașul în care am petrecut cei mai mulți ani din viață,deși nu m-am născut în Slatina și nu am studiat aici. Iubesc Slatina așa cum știu eu, promovându-i iimaginea și apârând-o de unii c tine.  Iubesc oamenii din Slatina, chiar dacă cu unii nu sunt de acird sau chiar mp  enervează. Ala este normal. Eu nu vin ca tine din patru în patru ani pentru a mă bate pentru o funcție publică…
 10. Vorbești despre imaginea ta construită în 20 de ani de carieră în mediul privat. MINCIUNĂ. După ce a pierdut Păunescu alegerile, de meseriaș ce erai ai plecat… în lume. De profesionist și serios ce ești ai reușit să schimbi, în ultimii 12 ani, 17 locuri de muncă. Să nu mă contrazici pentru că așa reiese din CV-ul tău! Cel mai mult timp la un loc de muncă -3 ani. De ce nu ne spui tu de ce nu ți-ai mai trecut în ultimul CV postul de ,,purtător de vorbe” la austriecii care au tăiat pădurile țării? De nu le spui slătinenilor cum ai plecat de la Fundația Principesie Margareta și care era rolul tău acolo? De ce nu le spui cum te-a zburat Piedone din primărie pentru că erai și consilier la cabinetul primarului și adjunct la AORDA și te comportai cu un nemernic? Ce te reține? Vorbești de prietenii închipuite cu diverse persoane publice sau personalități cu care te-ai fotografiat în diverse împrejurări… Trezește-te!
 11. Presa locală este aservită PSD-ului i-ai spus unei colege de la o televiziune centrală, încercând să-ți justifici atacurile la ziariști. MINICIUNĂ. Ziariștii ți-au răspuns cu aceeași monedă cu care au primit. Nu este bine? Dacă intrai în conflict cu unul dintre ei, înțelegeam. Dacă mă atacai doar pe mine, mă gândeam că poate am greșit eu cu ceva… dar când atcurile tale mizerabile îi vizează pe 90% dintre ziariștii locași, ai o problemă. Ar trebui să-ți analizezi comportamentul și, cel puțin pe  viitor, să nu mai repeți prostiile pe care le-ai făcut dacă mai ai în capul tău fie și o jumătate de neuron. Unii dintre ziariștii ăștia aserviți, slugi și cum i-ai mai făcut tu, au propriile afaceri constuite, pe bune,în 25-30de ani, prin intermediul cărora au plătit salarii, taxe la stat…  nu ca tine. Eu pe10 iunie voi fi tot în Slatina, voi face tot ce fac din 91. Tu? Ai curajul să rămâi și să ne vedem la ora 10 pe stradă sau nu te prinde ora 10 în Slatina?

Sau te gândești să vii peste patru ani ca să-ți mai încerci norocul? Promit să am grijă să te aduc eu (n.r. cred că și colegii mei) la instanța de judecată ca să demonstrezi cele afirmate sau să ne dai banii. Știu că îm aproape 50 de ani nu ai realizat nimic și va fi greu să te execut dar te voi urmări toată viața și tot îți voi lua banii deciși de judecători. Promit public că nu mă voi atinge de niciun leu sau euro. Am să-i dau băiatului a cărei mamă, care-l creștea singură, a murit la 37 de ani de o boală incurabilă și de care am grijă. Pentru că așa înțeleg eu să fac ceva bun în viață…. Să am grijă ca unii copii încercați de greutățile vieții să nu se piardă pe cărările destinului….

Cât privește rezultatul votului în Slatina… Municipiul acesta va avea primarul pe care-l merită… Și eu știu ce merită… pare că tu nu știi..