Absolvenții de Arte plastice din Olt, atestat în fața publicului. Expoziția, găzduită de Biblioteca Județeană

198

O nouă generație de artiști plastici, absolvenți ai singurului profil de Arte din județul Olt, în cadrul Liceului Teoretic ˮNicolae Titulescuˮ Slatina, își dă atestatul în fața publicului. Lucrările lor au fost reunite într-o expoziție găzduită de Biblioteca Județeană ˮIon Minulescuˮ. Vernisajul a avut loc ieri, 28 mai.

Tineri talentați care doresc să le calce pe urme marilor artiști, absolvenți 2024 ai profilului de Arte Plastice – Liceul Teoretic ˮNicolae Titulescuˮ Slatina, se prezintă cu lucrările lor de atestat în fața publicului iubitor de artă, prin intermediul unei expoziții de grup. Cei care doresc să se convingă de talentul lor şi să le admire lucrările, o pot face la Biblioteca Județeană. Vernisajul a avut loc ieri în prezența profesorilor îndrumători, a artiștilor și colegilor, fiind încărcat de emoție.

,,Zeci de lucrări de o frumusețe aparte de grafică și pictură, precum și fotografie, ale elevilor clasei de Arte, de la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina, singurul cu acest profil din județul Olt, sunt expuse pe simezele Bibliotecii Județene Olt „Ion Minulescu” în cadrul unei expoziții colective, în așteptarea publicului vizitator.  Coordonați de profesorii Cătălin Podoleanu și Felicia Păunescu, la rândul lor artiști renumiți în domeniul artelor plastice, cei 21 de elevi expozanți, viitori artiști plastici, au venit, cu emoție, în fața noastră pentru a ne convinge că sunt cei mai buni. Amza, Călărașu, Ciucă, Drăgușin, Istrate, Ladariu, Liță, Lupu, Marinel, Marinescu, Matei, Măndică, Motrun, Pavel, Pătrașcu, Păunel, Petrescu, Popescu A, Popescu C, Tița și Vărzaru sunt numele care, poate, peste ani, vor scrie cu litere de aur numele liceului, municipiului, județului și, de ce nu, numele țării noastre în istoria artelor plastice ale lumii. Lucrările sunt expresia unei strădanii admirabile atât din partea elevilor, cât și a dascălilor coordonatoriˮ, este invitația bibliotecii pentru vizitatori.