Nicolae Ciucă, mesaje subliminale pentru candidatul PNL la Primăria Slatina…

727

Nicolae Ciucă, președintele PNl, s-a aflat duminică într-o vizică electorală în județul Olt. Am accentuat electorală pentru jandarmi care au catalogat-o ca fiind o vizită oficială (n.r. vizita oficială este între două persoane oficiale, adică cu funcții în stat, la nivel central sau local). Obiectivul principal al vizitei electorale a lui Nicolae Ciucă în Olt a fost să-l readucă ,,cu picioarele pe pământ” pe candidatul la Primăria Slatina, care a trecut…. linia roșie al unei campanii electorale, în ciuda concesiilor făcute de centru (n.r. Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că va da hotărârea de Guvern  privind construirea stadionului de la Slatina in cel mai scurt timp,,, după alegeri, pentru a nu amesteca politica cu administrația). Liderul liberal i-a transmis acestuia mai multe mesaje subliminale…. Pare că nu le-a recepționat….

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, pare că s-a săturat de mesajele cu privire la derapajele candidatului PNL la Primăria Slatina. Ca să nu dea ,,undă verde” la speculații în partid, el a pregătit un turneul electoral în Olt și a acceptat programul pregătit de ,,vicele” Gigel Știrbu care a cuprins mai multe localități, majoritatea fiind cele în care liberalii aruncați în cursă au diverse probleme. După ce a trecut în pas alergător pe la Izbiceni, Ianca și Brastavățu, Ciucă s-a oprit la Deveselu, comună în care foștii candidați ai PSD și PNL au făcut rocada. Mai exact primarul ales pe lista PSD, înlăturat de social-democrați în favoarea fostului liberal, fiu al edilului mort înainte de ultimul scrutin, a trecut la PNL. Ciucă a fost șocat la Deveselu de mai multe aspecte, cel mai mult fiind marcat de aroganța candidatului care a apărut (ilegal) la întâlnirea electoralâ cu tricolorul pe piept, ca să nu mai vorbim de lipsa de coerență în discurs( n.r. Gigele, vezi, se știe tot și fără camerele spion).

A urmat Osica de Sus unde mobilizarea localnicilor a fost ,,mai acătării”. Ciucă și-a ținut discursul, care a fost același și a vizat Ziua românilor de pretutindeni, valorile liberale și modul cum anumite administrații liberale au devenit performante, și a ajuns cu nerăbdare la Slatina unde trebuia să trimită mesajele dorite.

Ca și la Deveselu, potrivit surselor noastre, Ciucă a rămas stupefiat de… primirea făcută (n.r. gradenele Esplanadei  ,,vopsite” în culorile partidului. A fost, dacă vreți, (n.r. alături de numeroasele probleme cu sunetul ,,,ambele merg, probabil, la fel de bine”, a spus Ciucă refetor la microfoane), picătura care a umplut paharul cu ,,nebunia lui Demențo”. Asta l-a determinat să-și recalibreze discursul și să-i transmită mai multe mesaje subliminale…

El i-a transmis candidatului că nu trebuie să ,,arate ce nu s-a făcut” pentru că oamenii văd, să nu pună accentul pe cum s-a făcut pentru oamenii știu și pierde timpul, ci trebuie să vină în fața cetățenilor cu ce dorește să facă și cum va face ceea ce dorește pentru a câștiga timp.

Ciucă i-a mai transmis candidatului PNL să nu mai vină în fața electoratului cu o listă interminabilă de promisiuni, ci doar cu cele pe care este sigur că le poate duce la bun sfârșit, susținând că, altminteri va aduce prejudicii atât lui, cât și partidului.

Ca să fie treaba treabă, Ciucă a lăsat să se înțeleagă că numele lui Demență nu este al unui ,,sfânt”… aluzie, probabil, la scandalurile în care a fost implicat (în special cel privind imaginile apărute în presă care demonstrează că și-a filmat partenera dezbrăcată) care nu au de a face cu valorile liberale.

Președintele Nicolae Ciucă a transmis în public, în subliminal, mesajele, dar a făcut-o și direct, în scurtele discuții avute cu Demență, în speranța că va înțelege că PNL nu este un partid de oameni care au probleme ,,la mansardă”. El i-a transmis că pe viitor modul său de a face campanie nu trebuie să mai depășească… ,,acea linie roșie” pe care la nivel central ,,am respectat-o”, după cum ,,am spus-o de mai multe ori”.

Ne îndoim că omul pentru care a girat a înțeles mesajele transmise sau glumițele cu… direcție, făcute în public în discursul său!

Și, dacă suntem la mesajele subliminale, trebuie să mai spunem că Nicolae Ciucă a avut câteva și pentru Gigel Știrbu. Mai ales pe finalul dumului spre Slatina când a fost informat că situația în PNL Olt este departe de a fi cea prezentată de el.

Cel mai greu i-a picat lui Ciucă faptul că Gigel Știrbu nu a reușit să convingă, în patru localități, niciun cetățean să-și asume candidatura la funcția de primar. În plus, într-una dintre comune, niciun cetățean nu a vrut să ,,poarte steagul PNL”, candidând măcar pentru consiliul local. Ciucă ar fi fost extrem de dezamăgit, susțin sursele noastre, de informațiile primite chiar de la oameni din apropierea lui Gigel Știrbu. Știm cine i-a făcut președintelui PNL  o radiografie reală a situației de la Olt, dar…. nu-i divulgăm numele din motive lesne de înțeles.

Astfel stând lucrurile, Gigele, ți se pregătește ceva după 9 iunie!