Poliția Olt a demarat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Astăzi, prevenirea victimizării minorilor prin acțiuni la școli din Slatina și Movileni

101

În perioada 20-24 mai, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Astăzi, oamenii legii le-au vorbit elevilor din Slatina și Movileni despre vitimizarea minorilor.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat astăzi și în județul Olt, activitățile fiind susținute de polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, precum și de polițiștii Polițiilor municipale și orășenești.Manifestarea cu caracter național este structurată pe zile tematice, aliniate priorităților de intervenție preventivă ale Poliţiei Române pentru acest an, după cum urmează:

– 20 mai – Prevenirea victimizării minorilor
– 21 mai – Siguranța în mediul online
– 22 mai – Prevenirea violenței domestice
– 23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului
– 24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și plecărilor voluntare

Astăzi, 20 mai, este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat o serie de activități educaționale la Școala Gimnazială „Alexei Mateevici” din comuna Movileni, respectiv Școala Gimnaziala Nr. 3 din municipiul Slatina, beneficiari fiind aproximativ 90 de elevi și 7 cadre didactice.

,,Aceste activități au avut ca scop creșterea gradului de siguranță al elevilor în mediul educational, prin promovarea unor atitudini comportamentale pozitive în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial. Accentul a fost pus pe valori precum respectul, toleranța și gestionarea armonioasă a conflictelor. Siguranța elevilor reprezintă una dintre prioritățile de acțiune ale polițiștilor și se construiește printr-o muncă permanentă, care presupune totodată și implicarea părinților, a cadrelor didactice, dar și a altor factori de decizie și acțiune.,, anunță IPJ Olt.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt încurajează toți cetățenii să participe activ la aceste evenimente și să contribuie la crearea unui mediu mai sigur pentru comunitate.